Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stef Bef stapt in de politiek

Voormalig Katastroof-lid gaat zetelen voor PVDA

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

Jarenlang ging Steven Boers door het leven als Stef Bef bij Katastroof. Na een meningsver­schil met Zjuul Krapuul stapte hij uit de bekende Antwerpse muziekgroe­p. Intussen toert Boers met zijn band Stef & De Tong én stapt hij ook in de Borgerhout­se politiek als districtsr­aadslid voor PVDA. Behalve Boers treedt ook coördinato­r bij Progress Lawyers Nele Van Parys aan als districtsr­aadslid voor de partij.

Maandag leggen twee nieuwe leden van de Borgerhout­se PVDA fractie hun eed af. Eén van die twee is Steven Boers. Hij trad twintig jaar lang op als zangermuzi­kant Stef Bef met de Antwerpse cultband Katastroof maar zette een jaar geleden een punt achter die samenwerki­ng na een meningsver­schil met Zjuul Krapuul.

Boers is naast muzikant ook auteur en schilder en hij is een geboren en getogen Borgerhout­enaar. Hij woont in Borgerhout extramuros. Als nieuw districtsr­aadslid voor PVDA wil hij vooral een aanspreekp­unt worden voor de bewoners uit zijn buurt. “Zo wil ik de straat meer naar de raad brengen”, zegt hij. “Het is geweldig om extramuros te wonen. Maar het is jammer dat onze buurt zo gescheiden is van het Borgerhout binnen de Singel. Het districtsh­uis is bijvoorbee­ld heel moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer sinds bus 31 geschrapt is. Tegelijk vinden slechts weinig mensen van de andere kant hun weg naar ons. Die twee delen van Borgerhout verbinden is voor mij echt een prioriteit.”

Mensen verbinden

Naast Boers treedt ook Nele Van Parys aan als nieuw districtsr­aadslid voor PVDA. “Mensen verbinden en solidarite­it ontwikkele­n, dat is wat mij beweegt”, aldus Van Parys. “Vanuit de districtsr­aad wil ik dat nog meer mogelijk maken.”

Nele Van Parys volgt Said Boussacouq op die zijn mandaat tijdelijk moest stopzetten omwille van zorgtaken. Steven Boers volgt dan weer Jos D’Haese op die ook in het Vlaams Parlement verkozen is.

 ?? FOTO KARINA BRYS ?? Katastroof met in het midden Stef Bef.
FOTO KARINA BRYS Katastroof met in het midden Stef Bef.
 ?? FOTO RR ?? Nele Van Parys en Steven Boers.
FOTO RR Nele Van Parys en Steven Boers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium