Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben hier een enorm vakantiege­voel”

Zussen Jorien en Hanne van Plantbar Jacqueline openen pop-up op Eilandje

- VICTOR PEETERS

Wie de Theodoor Van Rijswijckp­laats passeert, zal opmerken dat plantbar Jacqueline verdwenen is. Maar niet getreurd. Deze zomer vind je de enthousias­te zussen met een popupzaak terug op het Eilandje.

“We testen graag verschille­nde locaties en manieren van werken uit”, zeggen Jorien en Hanne Hubrechts. De zussen waren er zich op voorhand van bewust dat ze niet voor altijd in het centrum gingen blijven. Het contract van het vorige pand liep dan ook maar voor zes maanden. Een korte periode, maar lang genoeg om uit te testen wat de klanten, en vooral zijzelf willen. “In het vorige pand lag de focus grotendeel­s op de planten. Omdat we vooral achter de toog stonden, hadden we daarom minder contact met de klanten, dat is hier helemaal anders”, zegt Hanne.

Planten en koffie

Plantbar Jacqueline is een combinatie van weelderige planten en verse koffie. Waar vroeger de planten centraal stonden, ligt de focus nu op de koffie. “Het is nog steeds mogelijk om bij ons plantjes te kopen, maar ik zeg het bewust in een verkleinwo­ord want door onze compacte ruimte richten we ons vooral op kleine plantjes en bloemen”, zegt Jorien.

Door zich op het Eilandje te vestigen maakt plantbar Jacqueline momenteel deel uit van Felix Food Klub. Op deze locatie vind je een mix van verschille­nde zomerse kraampjes, van een snelle hap tot een frisse cocktail. “Het geeft echt een vakantiege­voel om hier aanwezig te zijn”, bevestigt Jorien. We kunnen haar geen ongelijk geven. Met een brandende zon en het geluid van waggelende bootjes lijkt Zuid-Frankrijk ineens veel dichterbij.

Van planten naar koffie, en in januari terug de ultieme mix van beide. “We hebben net een contract getekend voor een pand in Borgerhout. In de winter zal dit de nieuwe vaste locatie worden van plantbar Jacqueline”, zegt Hanne. Hoewel de zussen dag in en dag uit met elkaar samenwerke­n, en ook nog eens samenwonen, verloopt de samenwerki­ng steeds vlot. “Mensen verklaren ons geregeld zot, maar we hebben zo onze eigen manier gevonden. Het enige nadeel is dat Jorien links- en ik rechtshand­ig ben waardoor de instrument­en aan het koffiemach­ine doorheen de dag vaak van plaats worden gewisseld”, lacht Hanne.

Gelukkig is dit maar een klein probleem. Plantbar Jacqueline staat heel de zomer paraat op het Eilandje voor een hete koffie en een fris boeketje.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Jorien en Hanne hebben zin in hun zomers avontuur.
FOTO JAN VAN DER PERRE Jorien en Hanne hebben zin in hun zomers avontuur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium