Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Origi tekent voor vier jaar bij AC Milan

- SVEN CLAES

Divock Origi (27) is persoonlij­k rond met AC Milan. De laatste punten en komma‘s werden op papier gezet. De Belgische aanvaller tekent bij de Italiaanse kampioen een contract van vier seizoenen.

De overgang van een transfervr­ije speler leek aanvankeli­jk slechts een formalitei­t te zijn, maar de laatste handtekeni­ngen werden na maanden van onderhande­lingen nu pas op papier gezet. Doordat de kersverse Italiaanse kampioen eind deze zomer succesvol wordt overgenome­n door de Amerikaans­e investerin­gsgroep RedBird Capital Partners liepen de gesprekken vertraging op. Zelfs technisch directeur Paolo Maldini en sportief directeur Ricky Massara moesten geduld oefenen om hun eigen contractve­rlenging te kunnen onderteken­en. Pas vanaf dat moment belandde alles in een stroomvers­nelling.

3,5 miljoen per jaar

Het Spaanse Villarreal en een handvol clubs uit diverse Europese landen legden ook een voorstel neer om Origi te overtuigen van een andere keuze. Maar na een positief gesprek met AC Milan-hoofdtrain­er Stefano Pioli werd het licht de voorbije week definitief op groen gezet om het laatste papierwerk af te ronden in het voordeel van de Rossoneri.

Origi tekent in San Siro een contract van vier jaar met een brutosalar­is van 3,5 miljoen euro per jaar. Bij AC Milan vindt hij landgenoot Alexis Saelemaeke­rs terug. Eerder waren de Belgen Eric Gerets (1983-1984), Roger Pierard en Camilly Nys (1912-1913), Max Tobias (1910-1911) en Louis van Hege (1910-1918) actief bij de club uit de Italiaanse modestad.

Na acht jaar nemen Liverpool en Origi zo definitief afscheid van elkaar. Het aflopende contract van de Belgische aanvaller werd deze zomer niet verlengd. ‘Voetbal zonder Origi is niets’, kopten de supporters bij zijn gepast eerbetoon op Anfield. Het jeugdprodu­ct van Genk was lang niet altijd een vaste waarde in het elftal van Jurgen Klopp , maar als invaller verrichtte hij vaak wonderen op grote momenten. Met twee doelpunten tegen Barcelona loodste Origi Liverpool naar de finale van de Champions League in 2019. In de finale tegen Tottenham (0-2) maakte de zoon van Mike Origi zelfs de beslissend­e treffer.

Origi won met Liverpool ook de Premier League (2020), FA Cup (2022), UEFA Super Cup (2019) en FIFA Club World Cup (2019). In totaal scoorde Origi 41 keer in 191 wedstrijde­n voor Liverpool, dat de Belgische sensatie na het WK 2014 in Brazilië voor zo’n 12,5 miljoen euro overnam van het Franse Rijsel. In 2017 werd de Houthalena­ar ook één seizoen verhuurd aan het Duitse Wolfsburg.

De vakantie is nu dus voorbij voor Origi. Maandagavo­nd vliegt hij samen met zijn management en familie met een privéjet naar Milaan. Eén dag later wordt Origi aan zijn medische en fysieke proeven in het Milanese ziekenhuis Clinica La Madonnina onderworpe­n. Vorige week revalideer­de Origi nog in Antwerpen bij kinesither­apeut Lieven Maesschalc­k na een lichte blessure. Als de speler slaagt voor zijn medische keuring zal hij dinsdag al officieel worden gepresente­erd aan het Milanese publiek.

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium