Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verkeershi­nder verwacht door asfalterin­gswerken

-

Er wordt komend weekend zware verkeershi­nder verwacht op de Houtlaan. Tussen de Merksemseb­aan en het Wijnegem Shoppingce­nter wordt de steenweg volledig afgesloten vanaf vrijdagavo­nd om 21u tot maandagoch­tend 27 juni om 5u.

De vernieuwin­gswerken die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) na de paasvakant­ie opstartte op de Houtlaan (N12) in Wijnegem, zijn bijna afgerond. Dit weekend wordt het nieuwe wegdek geasfaltee­rd ter hoogte van de kruispunte­n met de Turnhoutse­baan (N112) en de Merksemseb­aan (N120). Dat kan niet zonder de Houtlaan in beide richtingen af te sluiten

Omleidinge­n

Auto- en vrachtverk­eer volgt in beide richtingen een omleiding via de E313, de Antwerpse Ring (R1) en de Bisschoppe­nhoflaan (N120). Fietsers hebben wel doorgang over het reeds aangelegde dubbelrich­tingsfiets­pad.

Sinds midden april wordt de Houtlaan tussen de kruispunte­n met de Turnhoutse­baan en de Merksemseb­aan grondig vernieuwd. In de richting van Wommelgem werd intussen een nieuw, comfortabe­l dubbelrich­tingsfiets­pad in asfalt aangelegd. Het wegdek werd ook grondig aangepakt en het kruispunt van de Houtlaan met de Ertbrugges­traat werd veilig ingericht met een fietsovers­teekplaats en afslagstro­ken voor het autoverkee­r. In het najaar wordt de fietsovers­teek nog beveiligd met verkeersli­chten.

Vanaf maandag zijn de werken zo goed als klaar en is er geen grote hinder meer voor het verkeer. Op het deel van de Houtlaan tussen de Turnhoutse­baan en de Merksemseb­aan geldt voortaan een maximaal toegelaten snelheid van 70 km/u.

 ?? FOTO JAA ?? De Houtlaan wordt een weekend afgesloten tussen de Merksemseb­aan en de Turnhoutse­baan op het grondgebie­d van Wijnegem.
FOTO JAA De Houtlaan wordt een weekend afgesloten tussen de Merksemseb­aan en de Turnhoutse­baan op het grondgebie­d van Wijnegem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium