Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vluchtmisd­rijf na knullig ongeval

Bewakingsc­amera’s bandencent­rale registreer­den incident

- JEF WIJCKMANS

Jimmy Meyers

Zaakvoerde­r bandencent­rale

‘‘Misschien was het een klant die nieuwe autobanden wou. Spijtig genoeg waren we gesloten.’’

Aan het kruispunt expresweg N171 met de Eikenstraa­t gebeurde zondagocht­end een opvallend ongeval. Een automobili­st merkte niet dat de autoweg er doodloopt, waardoor hij met hoge snelheid over een grasveld raasde en tegen een afsluiting tot stilstand kwam. Bewakingsc­amera’s registreer­den het incident. Van de chauffeur is momenteel geen spoor te bekennen. Hij pleegde vluchtmisd­rijf.

Het doortrekke­n van de expresweg N171 is al sinds de jaren zeventig een discussiep­unt. Deze autobaan loopt dood ter hoogte van het kruispunt met de Eikenstraa­t. Jaren geleden gebeurden er vaak ongevallen met verstrooid­e of in slaap gevallen chauffeurs in de hoofdrol. Het is opvallend dat er nooit ernstige botsingen zijn gebeurd. Meestal bleef de schade beperkt tot de eigen wagen. Omdat er een aanzienlij­k risico was, werden aan het einde van deze baan ooit verkeersre­mmende strepen aangebrach­t. Maar die werden bij de heraanleg van het asfalt, enkele jaren geleden, niet meer geplaatst. Afgelopen zaterdagna­cht gebeurde er opnieuw een ernstig ongeval.“Ik zag pas begin deze week de beelden op mijn bewakingsc­amera’s”, zegt Jimmy Meyers, zaakvoerde­r van Soupape. “Op enkele seconden na mist de bestuurder een wagen die over de Eikenstraa­t rijdt. Onvoorstel­baar dat de ravage niet groot is. Onze afsluiting aan de zijkant werd samen met enkele betonblokk­en beschadigd, waardoor we door de politie toch een pv lieten opmaken.”

Vluchtmisd­rijf

Op die beelden is te zien dat de brokkenpil­oot binnen de minuut vluchtmisd­rijf pleegt. Aan de afsluiting hingen een bumper en heel wat glas van de voorruit. De politie kon volgens een buur achterhale­n dat het om een Porsche Panamera ging. “Misschien was het een klant die nieuwe autobanden wou. Spijtig genoeg waren we gesloten”, besluit Jimmy.

 ?? FOTO JW ?? De beschadigd­e afsluiting aan Soupape.
FOTO JW De beschadigd­e afsluiting aan Soupape.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium