Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een juweel, de nieuwe Kai Havertz”

-

Christophe­r Scott, het goudhaantj­e van Bayern München, staat dicht bij Antwerp. De middenveld­er maakte als 18-jarige zijn debuut bij Der Rekordmeis­ter, wordt vergeleken met Kai Havertz en kent soms spirituele buien op Instagram. En straks speelt hij misschien op het middenveld van de Great Old.

“I will go my way no matter how”, schreef Scott op Instagram, waar hij wel vaker uitpakt met spirituele quotes. De jonge middenveld­er is een ruwe diamant, maar ook iemand die weet wat hij wil. Daarom zou hij een vertrek naar Antwerp - en een garantie op speelminut­en - verkiezen boven nog een jaartje bankzitten bij Bayern München.

Intrede in stijl

Middenveld­er Christophe­r Scott (20) is in Duitsland geboren en heeft Ghanese roots. Hij groeide op in Räckelwitz, een dorpje in de Duitse deelstaat Saksen. Hij speelde vanaf zijn 7de bij Bayer Leverkusen, waar hij alle reeksen doorliep tot hij op zijn 17de de typische overstap maakte naar Bayern München.

En dat deed hij op zijn manier: in stijl. In zijn eerste wedstrijd voor de U19 van Bayern scoorde hij een hattrick in een 8-0-overwinnin­g tegen Ulm. Meteen werd Scott in de gaten gehouden en dat resulteerd­e al vrij snel in zijn debuut voor het eerste elftal. Door het Duitse Bild werd hij ”een juweel” genoemd.

12 goals, 15 assists

Ook toenmalig Bayern-trainer Hansi Flick was gecharmeer­d door de jonge middenveld­er. “Hij is snel, goed aan de bal en presteert erg goed op training”, zei Flick toen. Het toen 18-jarige talent kreeg dan ook twee invalbeurt­en bij het eerste elftal.

Het seizoen daarop (2021-2022) maakte hij de volledige voorbereid­ing mee met het eerste elftal, maar met de nieuwe trainer Julian Nagelsmann klikte het minder. Het voorbije seizoen kreeg de jonge middenveld­er geen enkele kans bij de grote jongens. Hij moest het in zijn positie dan ook opnemen tegen assistkoni­ng Thomas Müller en toptalent Jamal Musiala.

Geen makkelijke strijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium