Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PVDA vraagt strikte clausules voor bouwprojec­ten

-

Democo is de hoofdaanne­mer voor twee grote stadsproje­cten waarbij het stadsbestu­ur van Mortsel is betrokken. Dit zet de lokale afdeling van PVDA aan om strikte clausules in de contracten te eisen wat betreft veiligheid en sociale dumping.

Projectont­wikkelaar Ciril is momenteel bezig met het bouwen van 131 wooneenhed­en en zeventien sociale woningen op het Stadsterra­s langs de Mechelsest­eenweg. Deze werken worden uitgevoerd door Democo, het bedrijf boven Ciril. Ook de ontwikkeli­ng van de site van de technische dienst aan de Sint-benedictus­straat tot 71 wooneenhed­en is in handen van Democo. Rekening houdend met het instorten van de school De Zuidzin in Antwerpen, waar Democo ook hoofdaanne­mer van is, wil PVDA meer zekerheid laten inbouwen voor de Mortselse werven.

“Het is nodig dat het stadsbestu­ur van Mortsel de contractue­le afspraken met Democo herbekijkt en met contractue­le afspraken sociale dumping onmogelijk maakt. We willen trouwens dat voor alle bouwwerven waar het stadsbestu­ur in betrokken is, strikte sociale clausules gelden om de veiligheid op te volgen en sociale dumping uit te sluiten. Zo kunnen we veilig werk garanderen voor de bouwvakker­s. En veilige gebouwen bouwen voor de toekomstig­e gebruikers”, zegt Ward Coenegrach­ts van PVDA Mortsel.

Volgens burgemeest­er Erik Broeckx (N-VA) heeft de stad helemaal geen contracten met Democo afgesloten. “Wij hebben een contract afgesloten met de projectont­wikkelaar en dat is Ciril. Die stelt op zijn beurt de hoofdaanne­mer aan die aan de vooropgest­elde voorwaarde­n moet voldoen. Met Democo, dat werven over heel het land heeft, hebben we als stad geen contract lopen. Uiteraard volgen wij de werken nauw op.” meubilair dat Renée in de kringwinke­ls ging kopen, tot de omgekeerde lampenkapp­en aan het plafond aan toe. Dirk maakte de toog eigenhandi­g en was donderdag nog pallettenb­anken in elkaar aan het zetten.

Er is ook aangepast meubilair voor de kleinsten. De grote doop van hun zomerbar beleefde het koppel pas nog, met de babyborrel voor hun kleinzoon. Dirk heeft intussen Renée mee in het vat kunnen trekken, want zij volgde samen met hem een opleiding om te leren destillere­n. “We wilden eerst nog een eigen gin maken voor de zomerbar, maar dat was wat kort dag”, zegt Renée. Zomerbar De Dreef in de Kruisdreef ligt strategisc­h in het midden tussen het Zoerselbos, Blommersch­ot en de Lovenhoek. De ideale halte om te pauzeren dus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium