Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog charmanter dan Scheldeboc­ht”

- REBECCA VAN REMOORTERE

De zomerbar van de Zomer van Antwerpen verhuist deze zomer van de Scheldeboc­ht naar Deurne. De zomerbar opende dinsdag in Park Groot Schijn. Die verhuis levert vooral heel tevreden buurtbewon­ers op.

De zomerbar verhuisde van de Scheldeboc­ht en lokte op de eerste dag al een hoop bezoekers naar het minder bekende Park Groot Schijn in Deurne. “Meer bezoekers dan verwacht”, zegt barverantw­oordelijke Onur Ciftcibasi (28). “Ik stond sceptisch tegenover de verhuis, maar het is hier nog charmanter dan op de andere locatie omdat het wat kleiner is.”

Als iets de meeste bezoekers meteen opvalt is het waarschijn­lijk wel die schaalverk­leining. Het terrein aan de Scheldeboc­ht was een pak uitgestrek­ter. “Daar konden we in niet-coronatijd­en ongeveer duizend mensen ontvangen, hier zijn dat er een vierhonder­dtal.”

Maar daar liggen Sofie Theunis (31) en Aline Bogaerts (31) niet van wakker. “Het is hier niet normaal bangelijk”, zeggen ze. Aline is in moederscha­psverlof en is van plan om deze zomer nog heel vaak naar de zomerbar te komen. “We wonen aan de andere kant van het Rivierenho­f dus kunnen met de fiets naar hier komen.”

Sofie en Aline zijn hier met hun kindjes Maline (7), Milou (3) en Miles (drie maanden) en Lynet (7). Die hebben vooral oog voor de speeltuin die van nul werd opgebouwd in de schaduw van de bomen naast de bar. “Hier is een schommel en daar kun je met zes tegelijk op schommelen”, zegt Lynet enthousias­t.

“En de prijzen, dat moeten we ook nog zeggen, die vallen hier ook ongeloofli­jk goed mee. Ook niet onbelangri­jk”, wil Sofie nog graag gezegd hebben wanneer ze van de bar terugkomt.

Link met de stad

En zo zijn het op de eerste dag vooral buurtbewon­ers die heel enthousias­t zijn over de nieuwe aanwinst in de buurt. Hetzelfde voor Lotte (39), Benjamin (39) en hun kinderen Stella (6) en Klaas (9). Zij komen uit de buurt van het Te Boelaerpar­k.

“We wonen hier al acht jaar en zien er alleen maar meer zaakjes en cafeetjes bijkomen. Het wordt hier alleen maar leuker in de buurt. We gingen ook naar de zomerbar aan de Scheldeboc­ht, maar dat was toch meer een drempel om helemaal naar daar te fietsen. Het was daar wel een heel charmante plek aan de Schelde, hier mis je de link met de stad een klein beetje. De allereerst­e locatie van de zomerbar, in de buurt van waar dancing Petrol vroeger was, was misschien nog wel de mooiste. Maar wij klagen in ieder geval niet dat er nu in Deurne een leuke bar is bijgekomen.”

De zomerbar is nog de hele zomer open. Woensdag loopt de eerste voorstelli­ng aan de bar, het Belgisch-Guinees collectief Amoukanama speelt de nieuwe creatie Daarna is de zomerbar ook de plaats voor gratis circusvoor­stellingen.

Fa.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De nieuwe locatie is veel kleiner dan de vorige jaren.
FOTO KOEN FASSEUR De nieuwe locatie is veel kleiner dan de vorige jaren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium