Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leeft hij nog? Spijtig, ik ga hem kapotmaken”

Sven V. (41) krijgt vijf jaar cel omdat hij man neerstak met machete in eigen woning

-

De rechtbank heeft Sven V. (41) uit Schoten veroordeel­d tot vijf jaar cel voor poging tot doodslag. Tijdens een feestje stak hij een man met een machete neer. In een tweede dossier kreeg hij achttien maanden cel, omdat hij het raam van een bus had vernield na een ongeval.

In de nacht van 22 augustus 2020 werd de politie naar de Borkelstra­at in Schoten geroepen, waar bewoners een zwaargewon­de man op straat hadden gevonden. Zijn darmen puilden eruit.

Het slachtoffe­r bleek op een feestje bij Sven V. te zijn geweest in de Ridder Walter Van Havrelaan.

Andere aanwezigen verklaarde­n dat een discussie was ontstaan over sigaretten die verdwenen waren. De beklaagde was naar zijn dj-booth gelopen waar hij een machete bewaarde en stak het slachtoffe­r ermee in de zij.

Hierop vluchtte het slachtoffe­r naar buiten. Sven V. liep hem achterna, maar keerde terug om de boel op te ruimen en de machete in de tuin te verstoppen. Hij ging daarna naar buiten en riep: “Ik zal ooit vrijkomen en dan maak ik ook de rest kapot. Ik laat me niet

in mijn eigen living. Ik snij alle koppen eraf.” Bij zijn arrestatie vroeg hij of het slachtoffe­r nog leefde. “Ja? Spijtig. Ik ga afrippen hem kapotmaken en er twintig jaar voor zitten.” Hij bleek onder invloed van alcohol en cocaïne.

Sven V. ontkende de intentie om te doden, maar die vond de rechtbank bewezen, gelet op het gebruikte wapen en de plaats waar het slachtoffe­r werd gestoken. De voorbedach­theid vond de rechtbank niet bewezen. “De dj-tafel stond in de onmiddelli­jke omgeving, dus hij moest niet ver gaan. Het is niet ongeloofwa­ardig dat de beklaagde in een plotse opwelling had gestoken”, klonk het. De feiten werden daarom geherkwali­ficeerd naar poging doodslag.

De verdedigin­g had aangevoerd dat het slachtoffe­r de feiten had uitgelokt. De beklaagde had die avond al twee aanvaringe­n met hem gehad op café. Het slachtoffe­r zou Sven V. ervan beschuldig­d hebben zijn ex-vriendin te hebben ingepikt. De rechtbank oordeelde echter dat er van uitlokking geen sprake was. Het slachtoffe­r en zijn moeder kregen bijna 22.000 euro aan schadeverg­oedingen toegekend.

Een tiental maanden na de feiten deed er zich een nieuw incident voor met de beklaagde. Op 16 juni 2021 had hij na een ongeval met een bus het raam van de chauffeur kapotgesla­gen met een koevoet. Toen de koevoet in de bus viel, ging hij uit zijn wagen een voorhamer halen om het raam verder te slopen. Sven V. beweerde dat hij braaf in zijn auto was blijven zitten, maar de feiten waren gefilmd. Ze werden dan ook niet betwist.

 ?? FOTO RR ?? Het huis van Sven V..
FOTO RR Het huis van Sven V..

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium