Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pastoor Leo gevierd voor dienstbaar­heid

Man stelt zich al 45 jaar ten dienste van gemeenscha­p

- (jaa)

Naast de vele andere vrijwillig­ers die zich inzetten in de nog levendige parochie Onze-LieveVrouw van Wijnegem, werd ook pastoor Leo Wuyts in de bloemen gezet. Hij staat al 45 jaar ten dienste van de lokale gemeenscha­p. Al kondigt hij wel zijn afscheid aan.

De in Herenthout opgegroeid­e Leo Wuyts is erg geliefd in Wijnegem, waar hij al bijna een halve eeuw pastoor is. Dat bleek ook weer tijdens en na de viering in de Onze-Lieve-Vrouw-Van-De-Bloeiende-Wijngaardk­erk. Wuyts besteedde vooral aandacht aan de vrijwillig­ers van Samana, Chiro, KWB, Femma, de koren, het pastoraal team en al die andere mensen die zich inzetten voor anderen in de kanaalgeme­ente.

Voetwassin­g

Maar Luc Arnouts, Chris Blanckaert, Maria Macquoi, Chris Adriaensse­ns, Jan Aerts, Maria Rombouts, Frida Plasmans en andere medewerker­s van de kerngroep wilden koste wat kost de bescheiden herder huldigen. Ze hadden een erg toepasseli­jk geschenk bij: een schilderij rond het thema

geïnspiree­rd door

Voetwassin­g,

De wat Christus volgens gelovigen echt heeft gedaan met zijn leerlingen. Het werk staat symbool voor dienstbaar­heid, onderdanig­heid en naastenlie­fde. Een aangenaam verraste pastoor nam het schilderij in ontvangst. “Vandaag nog krijgt het een ereplaats in de pastorie”, laat hij weten. Hij nuanceert ook het gerucht dat hij als enige overblijve­nde pastoor na 45 jaar definitief van het toneel zou verdwijnen. “Toch niet meteen. Maar het gaat wel niet al te best met mijn gezondheid. In overleg met mijn arts heb ik beslist om op 8 december 2023 met pensioen te gaan. Ik zal dan hopelijk 76 jaar oud zijn”, vertelt Leo Wuyts in een reactie.

Doorgaan

Voorlopig gaat de pastoor dus nog gewoon door met zijn vele goede werken en het voorgaan van de twee eucharisti­evieringen per week in zijn geliefde kerk: op donderdaga­vond om 19u en op zondagocht­end om 9.30u.

 ?? HUGO GERSTMANS FOTO ?? Leo Wuyts omringd door de parochiale kerngroep die hem een toepasseli­jk geschenk bezorgde naar aanleiding van zijn priesterju­bileum.
HUGO GERSTMANS FOTO Leo Wuyts omringd door de parochiale kerngroep die hem een toepasseli­jk geschenk bezorgde naar aanleiding van zijn priesterju­bileum.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium