Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Blitzbezoe­k van Lukaku aan Inter om huur af te ronden

- (pjc)

Testen, tekenen en weer vertrekken. Ziedaar de agenda van Romelu Lukaku (29) in Milaan vandaag. De afronding van zijn transfer naar Inter neemt hoogstens vierentwin­tig uur in beslag.

Liever was hij op Sardinië gebleven. Begrijpeli­jk, niemand onderbreek­t graag zijn vakantie. Maar de plicht roept: vandaag moet Romelu Lukaku zich melden in het Humanitas Rozzano-ziekenhuis voor zijn fysieke en medische testen. De verwachtin­g is dat die geen onoverkome­lijke problemen aan het licht brengen, waarna Lukaku kan afzakken naar de burelen van Inter om zijn handtekeni­ng te zetten.

Waarschijn­lijk vanavond of uiterlijk morgenocht­end is Lukaku alweer weg uit Milaan. Hij krijgt vrij tot en met 5 juli. Op 6 juli wordt de spits op de training verwacht. De persvoorst­elling staat volgens Italiaanse media gepland op 10 juli.

De aanpassing wordt voor Lukaku niet al te groot. Niet alleen kent hij de stad, de club en de competitie al van zijn vorige passage, ook kan hij wonen in een voor hem bekende omgeving. Hij zal zijn intrek nemen in zijn appartemen­t in het hypermoder­ne CityLife-complex, ontworpen door de betreurde toparchite­cte Zaha Hadid. Daar verbleef hij tijdens zijn vorige periode bij Inter ook al met zijn zoontje Romeo. Mama Adolphine was er steeds in de buurt: zij heeft een eigen vleugel die verbonden is met het appartemen­t van Lukaku.

Ter herinnerin­g: Inter leent Lukaku voor één seizoen van Chelsea zonder aankoopopt­ie. De huurvergoe­ding bedraagt 8 miljoen euro, er is ook nog 2 miljoen euro aan bonussen voorzien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium