Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Goffin en Flipkens naar tweede ronde, Minnen leidt bij onderbreki­ng tegen Muguruza

- (mv, b)

Alleen in de derde set – twee breaks tegen en een valpartij die erger leek dan ze was – kwam David Goffin (ATP ) even in de problemen tegen de Moldaviër Radu Albot (ATP 113): 6-2, 6-2, 7-6 (7/5).

Voor het eerst sinds 2019 stond Goffin weer op Wimbledon. Editie 2020 was gesneuveld in de pandemie, editie 2021 ging de mist in door fysieke zorgen.

“Dus kan ik niet anders dan tevreden zijn met deze eerste match, zeker omdat ik de voorbije weken wat fysieke hinder heb gekend. En omdat ik woensdag opnieuw moet spelen, ben ik blij dat ik niet al te veel energie heb verspild.”

In de derde set haalde Goffin twee servicebre­aks op.

“Maar ook dan ben ik sereen gebleven. Hij was iets agressieve­r beginnen spelen. Ik voelde dat ik beter in de match zat dan mijn tegenstand­er. Maar de eerste twee sets waren toch wel goed.

Fysiek voel ik me prima. Een opluchting, omdat het toch wel een race was om wat pijntjes te overwinnen en fit hier te geraken. Het blijft hoe dan ook van dag naar dag leven.”

Ook Kirsten Flipkens (WTA 190) stootte door naar de tweede ronde. De Kempense haalde het in twee sets van de Australisc­he kwalificat­iespeelste­r Jaimee Fourlis (WTA 150): 7-5 en 6-2.

Maryna Zanevska (WTA 68) en Zizou Bergs (ATP 146) sneuvelden. Zanevska verloor met 7-6 (7/4) en 6-3 van de Tsjechisch­e Barbora Krejcikova (WTA 14), Bergs (ATP 146) moest het hoofd buigen voor het 20-jarige Britse talent Jack Draper (ATP 94): 6-4, 6-4 en 7-6 (7/4).

De wedstrijd van Greet Minnen (WTA 88) tegen de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 10) werd na de eerste set afgebroken wegens de invallende duisternis. Minnen won die eerste set met 6-4.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium