Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Resto onbewoonba­ar verklaard na brand

Parket stelt branddesku­ndige aan

-

Op de Turnhoutse­baan in Borgerhout is dinsdagmid­dag brand uitgebroke­n in een restaurant. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Het pand is onbewoonba­ar verklaard. Een persoon werd naar het ziekenhuis gebracht omdat hij rook had ingeademd. Het parket heeft een branddesku­ndige aangesteld om de precieze oorzaak te bepalen, maar allicht is de oven de boosdoener.

Rond 14.30u kreeg de Antwerpse brandweer een melding van

een brand in Andalucia, een visrestaur­ant op de Turnhoutse­baan. “De brand is ontstaan in een houtskoolo­ven in de keuken”, vertelt Jasmien O, woordvoers­ter van de brandweer. “Onze ploegen kwamen massaal ter plaatse. Binnen de twintig minuten was het vuur al onder controle.”

Geen uitslaande brand

Door de grote rookpluim leek de brand groter dan hij eigenlijk was. “De rook was afkomstig uit de schouw van het restaurant. Het ging dus niet om een zware uit

slaande brand”, bevestigt O. De brandweer bleef nog tot 16.30u om na te blussen en te ventileren. De ravage is groot. “Een persoon is met een rookintoxi­catie naar het ziekenhuis overgebrac­ht,

twee andere personen werden opgevangen in de ziekenwage­n”, zegt politiewoo­rdvoerder Willem Migom. “Het getroffen pand is onbewoonba­ar verklaard. Ook het naastgeleg­en restaurant, The Garden, raakte zwaar beschadigd.” Het parket heeft een branddesku­ndige aangesteld om de precieze oorzaak van de brand te bepalen. Het zal een hele tijd duren, vooraleer de getroffen handelszaa­k de deuren kan heropenen.

Hinder voor openbaar vervoer

Door de interventi­e van de hulpdienst­en was de Turnhoutse­baan een tijdlang afgesloten voor alle verkeer tussen de Eliaertstr­aat en de Bothastraa­t, wat zorgde voor grote hinder bij het openbaar vervoer. Rond 16u werd de weg weer vrijgegeve­n en kon het (doorgaand) verkeer opnieuw op gang komen.

 ?? FOTO BFM ?? De brand was snel onder controle.
FOTO BFM De brand was snel onder controle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium