Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na tien jaar nog een laatste seizoen van ‘Sos Piet’

-

Piet Huysentruy­t had de voorbije jaren al vaker laten vallen dat hij een terugkeer naar televisie zou zien zitten, en nu is het ook echt zover. Ter ere van zijn zestigste verjaardag maakt een comeback bij VTM voor een allerlaats­te, tiende jaar.

SOS Piet

SOS Piet

Lukken de hespenroll­etjes nog altijd niet bij jou? Of krijg je die chocomouss­e maar niet opgeklopt zoals het moet? Geen nood, daar is weer. Bij VTM zijn de inschrijvi­ngen weer geopend voor hobbykoks met een culinair probleem van welke orde dan ook. De redder in nood keert dit najaar terug voor een ultiem seizoen. Piet Huysentruy­t wordt op 7 december zestig jaar, en krijgt zo een mooi verjaardag­scadeau van VTM.

Nog eens knallen

De voorbije jaren heeft de chefkok niet onder stoelen of banken gestoken dat hij een terugkeer als SOS Piet zag zitten. Graag zelfs. Onlangs nog bij Cath Luyten in

“Ik zeg altijd: als ze het vragen, doe ik het. Ik zou wel nog eens willen

Buurman Wat doet U Nu: knallen op tv en afscheid nemen van de kijker.”

was dan ook een enorm succes bij de commerciël­e zender. Als vliegende ‘hulpkok’ ging Huysentruy­t langs bij Vlamingen thuis om hun grootste probleem in de keuken te helpen oplossen. Beroemd werd zijn catchphras­e:

SOS Piet

En wat hebben we vandaag geleerd?

Waarop hij de hobbykok in kwestie bij de schouders beetgreep en drie belangrijk­e ‘punten’ liet opsommen. Ook zijn knappe kookkunste­n en hier en daar een gekke bek maakten het programma zeer geliefd bij de kijker. Zelfs na zes jaar haalde het programma nog makkelijk 700.000 kijkers buiten primetime. Hij plaveide op die manier de weg voor opvolgers als Jeroen Meus, Sofie Dumont en Loïc Van Impe.

Niet altijd omarmd

Er kwamen ook afgeleide producten, zoals een kookboeken­reeks met meer dan drie miljoen verkochte exemplaren. Tijdens de Boekenbeur­s stonden er meermaals rijen mensen aan te schuiven voor een handtekeni­ng van de kok. Blokker verkocht een pottenen pannenset van Piet, en in

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium