Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heel gek om in een grafkist te juichen”

Grootste Lefgozer. De

-

Van kabeljauws­perma eten tot een hoop kakkerlakk­en in z’n gezicht: er stond geen maat op Anthony Chiaverini (29) in

Hij was veruit de strafste kandidaat en wint zo 10.000 euro. “Dat geld kan later nog van pas komen voor een bouwgrond”, zegt hij.

Anthony Chiaverini laat zich niet gauw uit het lood slaan. Nog voor het VTM2-programma gestart was, liet hij na een oproep op sociale media het hoofd van Koen Wauters op zijn been tatoeëren. Hij was van in het begin al de grootste lefgozer. “Ik ben iemand die makkelijk te verleiden is tot een stunt. Ik wil me altijd bewijzen. Denk vooral niet dat ik mezelf onder groepsdruk of voor de camera’s wou overtreffe­n”, legt hij uit.

Doorheen de wedstrijd was het al snel duidelijk dat Chiaverini, pas afgestudee­rd als chemisch proces operator, een flinke optie nam op de eindwinst. “Ik ga niet zeggen dat de opdrachten te makkelijk waren voor mij. Maar ze waren minder extreem dan ik op voorhand had ingeschat”, vertelt de Genkenaar. “Maar wat die laatste aflevering betrof, zat ik toch met de poepers.”

Levend begraven

In dat ultieme spel werden Chiaverini en de andere overblijve­r, Seda Kerman (25), levend begraven. Er werd ook nog een hoop viezigheid in hun graf gestort. “We kregen twee drukknoppe­n in handen, die we altijd ingedrukt moesten houden. De knoppen waren verbonden met een lamp. Zodra bij iemand het lichtje uitging, was het spel afgelopen. Omdat ook nog de nodige voorbereid­ingen moesten getroffen worden bij die opdracht, zoals het begraven van de kisten, denk ik dat ik ongeveer anderhalf uur in die kist heb gelegen. Gelukkig flaterde Seda. Plots hoorde ik dat het lampje bij haar een fractie van een seconde was uit geweest. Heel vreemd om op dat moment te juichen. Want je hoort of ziet amper iets.”

MMA-vechter

Om in de finale te geraken, had Chiaverini al een pittig parcours moeten afleggen. “De lastigste opdracht was de stand-upcomedy voor ongeveer honderd toeschouwe­rs. Ik doe alles liever dan dat. Ik had vroeger al veel stress als ik op school een spreekbeur­t moest houden.”

De gekste opdracht die we te zien kregen, was een schutter die met een geweer op de konten van de kandidaten schoot. Wie de pijnlijke inslagen kon weerstaan, scoorde. “Ik vond dat de minst leuke opdracht. Omdat ik daar niet de moeilijkhe­idsgraad van inzag. Dat had iets voor in het begin van het spel geweest. Voor mij was die opdracht in een handomdraa­i klaar.” De uitleg van Anthony is te begrijpen als je weet dat hij een fan is van extreme sporten. Hij is zelfs een tijdje MMA-vechter geweest en liep daarbij heel wat breuken en andere blessures op.

Als winnaar mag hij naar huis met 10.000 euro. “Ik weet al waar ik dat geld aan ga spenderen. Ik woon nog thuis. Ik wil nog wat verder sparen en uiteindeli­jk ga ik het geld gebruiken om een bouwgrond te kopen.” En wat is hij nog van plan met die tatoeage van Koen Wauters op zijn been? “Ik laat die niet verwijdere­n. Eerlijk gezegd vind ik ze Er kunnen maar weinig mensen zeggen dat ze een tekening van Koen Wauters op hun lijf hebben.” nice.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium