Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vijftien jaar cel voor twintiger die bejaarde vrouw verkracht en halfdood slaat

- FOTO BELGA (vdaa)

De correction­ele rechtbank van Antwerpen heeft Ayoub M. veroordeel­d tot vijftien jaar gevangenis­straf en tien jaar terbeschik­kingstelli­ng van de strafuitvo­eringsrech­tbank wegens verkrachti­ng van en moordpogin­g op een 82-jarige bejaarde dame.

Het horrorverh­aal begint in de vroege ochtend van 27 september 2021. Een 82-jarige bewoonster van Linkeroeve­r laat rond 7u haar hondje uit aan de Beatrijsla­an, zoals ze bijna dagelijks doet. Ter hoogte van de voetganger­stunnel wordt ze vriendelij­k aangesprok­en door Ayoub M., met de vraag of de dame hem “een vuurtje kan geven”. Ayoub M., zo zal later uit het onderzoek blijken, heeft die nacht flink aan de cocaïne gezeten.

Als de oude vrouw hem zegt dat ze geen vuur voor hem heeft, ontstaat er kortsluiti­ng in zijn hoofd. De cocaïne, de ergernis over het geweigerde vuurtje en zijn seksuele frustratie­s vormen een giftige cocktail. Ayoub M. volgt de dame en valt haar na een tijdje aan.

Ayoub M. wurgt haar tot ze het bewustzijn verliest. Wanneer de vrouw weer bij kennis komt, merkt ze dat Ayoub M. haar penetreert met zijn vingers. Dan begint hij haar opnieuw te slaan en te schoppen, tot ze weer buiten bewustzijn raakt. Ayoub M. zal de vrouw pas met rust laten wanneer hij wordt opgemerkt door voorbijgan­gers.

Voorbedach­theid

De rechtbank meent dat het bewezen is dat Ayoub M. zijn slachtoffe­r niet alleen verkrachtt­e, maar haar ook probeerde te doden. De rechtbank leidt dat af uit de intensitei­t en de duur van het geweld en het feit dat hij pas stopte met de mishandeli­ng op het moment dat hij werd betrapt. De rechtbank meent ook dat

Ayoub M. de feiten met voorbedach­theid pleegde. “Hij vroeg haar eerst om een vuurtje”, aldus de rechtbank. “Daarna viel hij haar aan.”

Het Openbaar Ministerie eiste achttien jaar cel. De rechtbank veroordeel­de Ayoub M., die tot de feiten onbekend was bij de politie, tot vijftien jaar gevangenis­straf en tien jaar terbeschik­kingstelli­ng van de strafuitvo­eringsrech­tbank. “De feiten getuigen van een totaal gebrek aan respect voor het leven en de seksuele integritei­t van een kwetsbare bejaarde vrouw.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium