Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Rom zal ons weer de titel schenken”

Spits van Rode Duivels in Milaan ontvangen als een koning

-

Romelu Lukaku (29) is opnieuw de spits van Inter en werd gisteren in Milaan als een held ontvangen. De bitse oproep van de harde kern om de Chelseahuu­rling niet direct op handen te dragen, viel in dovemansor­en. Wij waren getuige van uitzinnige taferelen: zijn auto werd bestormd, de goalgetter kreeg politiebeg­eleiding en honderden smartphone­s volgden elke beweging. “Rom zal ons weer de titel schenken.”

Een symbolisch beeld. Vanuit de privéjet die hem vanop zijn vakantieoo­rd Sardinië in alle vroegte naar Milaan vliegt, post Romelu Lukaku een luchtfoto van de stad. Zijn stad. De koning overschouw­t zijn territoriu­m. Toen tussen 2019 en 2021 al bij Inter voetbalde, was hij goed voor 64 goals en 16 assists in 95 matchen. De aanvaller kroonde zichzelf tot

door ook de titel

Sport

Rom

Big Rom

Milano

pakken. Kwijlend hondje

’Comando

Romback.

Io’. the occasion:

La

Curva

King of

Nord

te

De Italiaanse media spelen het spel graag mee. Nu het is, zet de krant

onze landgenoot op de voorpagina met een kroon op zijn hoofd en daarboven de titel:

Ofwel: ‘ik beveel’. Milaan is in de wolken met de terugkeer van de goalgetter. De

Nochtans stuurde de harde kern - - vorige week nog een niet mis te verstaan bericht de wereld in. Zij vonden het verraad dat Lukaku vorige zomer naar Chelsea trok voor dik 100 miljoen en nu met hangende pootjes terugkeert omdat het in Engeland niet liep. Zij hoopten dan ook dat alle diehardfan­s niet meteen weer als een kwijlend hondje achter de vroegere publieksli­eveling zouden aanhollen. “We gaan hem niet uitfluiten, maar eerst moet Lukaku zich opnieuw bewijzen op het veld”, klonk het.

De meeste tifosi hebben daar geen boodschap aan. Sinds dinsdagavo­nd stonden er supporters aan de luchthaven, terwijl

pas op woensdagmo­rgen om 6.30u landde. Hij kreeg een warm welkom. “Ik ben heel gelukkig om hier te zijn”, zei de Belg meteen. Vanaf zijn landing probeerde Romelu te charmeren. Dressed

helemaal in donkerblau­w, met een Inter-sjaal. Net voor hij in de witte Maserati stapte, stopte de aanvaller nog even om twee selfies uit te delen.

Zomaar even halt houden is er aan het Humanitas-ziekenhuis waar hij medische tests aflegde niet meer bij. Daar verzamelde echt al een meute aanbidders. “Ik wilde Romelu graag komen

Lukakuday Corriere dello

Big for groeten”, zei Mattia Baldasare. “Inter kende al veel grote spitsen: de Braziliaan Ronaldo, Christian Vieri, Zlatan Ibrahimovi­c… Ronaldo blijft uiteraard de allergroot­ste, maar Lukaku hoort ook in dat rijtje thuis. Daarom draag ik zijn shirt met trots.”

Dat probeerde Mattia te tonen als Lukaku wegreed. Het veiligheid­personeel hield alle fans eerst op afstand, maar wanneer de Maserati moest stoppen aan een rondpunt, werd de wagen bestormd. “Romelu breng ons de scudetto”, wordt geroepen. De Rode Duivel lachte en zwaaide zoals hij dat eerder ook op de parking deed. Het venijn van

was ver weg. “Ach, iedereen heeft zijn mening, maar wij volgen niet”, verklaren supporters Fabio Di Vito en Pannarella Biagio. “Heel het stadion zal voor Lukaku juichen, want hij is een winnaar. Vorig seizoen won onze rivaal AC Milan de titel, maar met Romelu kunnen we hen weer kloppen. Hij zal ons weer de titel schenken.”

Nord

La

Curva

Nord

Knuffel met Esposito

La Curva

Ondertusse­n draaiden de Italiaanse voetbalweb­sites overuren. Verschille­nde analisten werden opgevoerd en pakte

La Gazzetta uit met Hernan Crespo, de Argentijn die ook pendelde tussen Chelsea en Inter. “Ik begrijp Lukaku’s keuze”, zegt Crespo. “Bij Inter is hij de koning en bij Chelsea had hij dat gevoel niet. Het is een kwestie van genegenhei­d. Lukaku maakt deze keuze met zijn hart. En als je je hart volgt, pakt dat dikwijls goed uit.”

De Rode Duivel kreeg zelfs politiebeg­eleiding om naar CONI te rijden, het hoofdkwart­ier van Inter, waar hij samen met voorzitter Steven Zangh zijn contract ging tekenen. Daar aangekomen, stonden de auto’s dubbel geparkeerd en flitsten de smartphone­s. Om de supporters te plezieren wuifde Lukaku vanuit het raam op de eerste verdieping. Als een koning die zijn volk groet. “Romelu past beter bij Inter dan bij Chelsea”, poneerde Andrea Rizzi, die samen met zijn zus Alessandra toekeek. “De Premier League is erg competitie­f met veel sterke tegenstand­ers, maar in de Serie A zal Romelu heersen. Hij heeft alle kenmerken om hier weer een wereldspit­s te zijn. Wij spelen vanuit een goeie organisati­e en breken dan uit. Lukaku is op zijn best als hij de ruimte in de rug van de defensie kan benutten.”

Het valt nog af te wachten

of

trainer Simone Inzaghi op dezelfde manier zal voetballen als Antonio Conté twee jaar geleden. Inter wil Lukaku wel weer koppelen aan spitsbroed­er Lautaro Martinez en zou ook Paulo Dybala van Juventus willen overnemen.

Op straat werd over voetbal gediscussi­eerd, maar in de wandelgang­en van CONI vond een opvallende ontmoeting plaats. Lukaku liep er Sebastiano Esposito tegen het lijf, de jonge Inter-spits die eerstdaags verhuurd wordt aan Anderlecht. De knuffel is hartelijk, want in 2019 gunde het talent zijn eerste Inter-goal door hem een penalty cadeau te doen. Hij raadde Esposito nu ook aan om voor Anderlecht te kiezen. “Ik sprak een halfuur met Romelu”, liet Esposito optekenen. “Hij zag er zo gretig uit. Iets over Anderlecht? ik ben nog jong en ik wil spelen. Daarom ben ik klaar voor dit buitenland­se avontuur. Al is het wel de bedoeling dat ik ooit terugkeer naar Inter.”

Goh,

Big Rom

Meer dan één jaar?

Inter kruipt blijkbaar in je bloed. Lukaku wilde alleen naar zijn exclub en liet daarvoor 30 à 35 procent van zijn Chelsea-loon vallen: hij zou nu nog jaarlijks zo’n 8 miljoen verdienen. wordt uitgeleend voor één jaar en zijn huurprijs bedraagt 8 miljoen plus bonussen. Er staat geen aankoopopt­ie in het contract, maar Inter en Chelsea zouden al gepraat hebben over een extra jaar huur in 2023-2024. De lijken dus een geweldige deal te doen met de man die ze een jaar geleden nog voor 100 miljoen verkochten aan “Het feit dat Romelu zoveel loon inlevert, toont aan dat hij van deze club houdt”, claimde fan Andrea Rizzi.

Al zal de druk om te scoren gigantisch zijn, maar dat baart

geen zorgen. Het was al 20.00u toen voorzitter Steven Zangh via Twitter zijn aanwinst presenteer­de. “Een déjà vu. De

is terug. Beloof je veel te scoren, Romelu?”

Lukaku lachte:

Goals maken: daarvoor hier.”

De fanshop kan beginnen met extra shirts te drukken. Al heeft Inter nog even tijd, want Lukaku mag nog op vakantie tot 5 juli. Pas daarna begint de echt aan zijn tweede

Big Rom

Big Boss

Big Rom

The

Nerazzurri

Blues.

“I am back, baby.

ben ik

King of Milano

regeerperi­ode.

 ?? FOTO'S AP ??
FOTO'S AP
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium