Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van regenboogt­rui tot trouwkostu­um: volle bak feestweek voor Evenepoel

-

Zijn wereldtite­l in Wollongong bracht heel wat teweeg: Remco Evenepoel (22) heeft de komende week een uitpuilend­e agenda. Te beginnen met zondag. Dan wordt hij gehuldigd voor zowel zijn regenboogt­rui als zijn eindoverwi­nning in de Vuelta.

Om 11.30u al wordt de wereldkamp­ioen zondag verwacht in het Cultuurcen­trum Westrand in Dilbeek voor een viering en receptie in zijn thuishaven. Daarna wordt hij ook op de parking nog in de bloemetjes gezet voor alle kijklustig­en. Om 14.00u rijdt Evenepoel dan met de fiets naar de Grote Markt in Brussel, waar een grootse huldiging gepland staat.

Maandag mag hij even verpozen, maar dinsdag al toont hij zijn nieuwe trui aan de Belgische wielerfans tijdens Binche - Chimay - Binche. Dat is tegelijk de allerlaats­te wedstrijd op Belgische bodem voor de afscheidne­mende (ex-)ploegmaats van Evenepoel: Philippe Gilbert en Iljo Keisse.

Daarna ruilt Evenepoel zijn fietsoutfi­t in voor zijn trouwkostu­um. Op vrijdag 9 oktober geeft hij het jawoord aan zijn Oumi en daar horen uiteraard ook wat festivitei­ten bij. Daardoor past hij niet alleen voor de Ronde van Lombardije, hij dreigt ook niet op de buis te kunnen kijken. Van maandag 10 tot woensdag 12 oktober verzamelt Quick.step - Alpha Vinyl dan weer om de plannen voor volgend seizoen vorm te geven. En op donderdag 13 oktober vertrekt Evenepoel vervolgens op huwelijksr­eis. Even uitblazen zonder fiets. Die heeft hij begin december pas opnieuw nodig, wanneer het eerste trainingsk­amp met de ploeg van start gaat. (sfj)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium