Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gezin kan tijdelijk naar flat in Schoten

- KRISTIN MATTHYSSEN

Het gezin Bernaerts uit Zoersel heeft via een goede vriend een appartemen­t in Schoten aangeboden gekregen waarin het tijdelijk mag verblijven. De gevreesde uitdrijvin­g heeft vrijdag niet plaatsgevo­nden. “Het enige dat we vragen, is nog veertien dagen zodat we alles rustig kunnen inpakken en verhuizen”, zegt vader Erik.

Het gezin moet zijn huurwoning verlaten omdat er een familielid van de eigenares komt wonen. Dat weten ze al lang, en ze kregen al een keer uitstel. Maar de zoektocht op de private huurmarkt naar een woning met vier slaapkamer­s - het gezin heeft drie kinderen en een inwonende schoonmoed­er - is een hele opgave. Er zijn altijd veel gegadigden. Ook donderdag kregen ze weer te horen dat een eigenaar toch de voorkeur had gegeven aan een ander gezin.

Inpakken

Normaal zouden ze vanaf eind september uitgedreve­n kunnen worden. “We hadden vrijdag gehoord dat het vandaag gelukkig nog niet ging gebeuren”, zegt Erik. “Omdat we met onze rug tegen de muur

Het gezin Bernaerts heeft enig perspectie­f.

staan, mogen we van een goede vriend tijdelijk in een flat van hem in Schoten wonen. Het is niet groot, maar we zijn dan toch samen en onze dieren mogen mee. Van daaruit kunnen we verder zoeken naar een huurwoning. We zijn vandaag beginnen inpakken. Het enige dat we nu vragen, is veertien dagen om te vertrekken, zonder de stress van een uitdrijvin­g.”

Katrien Schryvers (CD&V), schepen voor Sociale Zaken en Welzijn in Zoersel, laat weten dat de Sociale Dienst bezig is met het dossier. “Ik kan niet op persoonlij­ke zaken ingaan, maar we zijn er mee bezig, ook in het belang van de kinderen. Het toont aan dat er een groot tekort aan betaalbare huurwoning­en voor grote gezinnen is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium