Gazet van Antwerpen Stad en Rand

–2,50% Beurstips

Kopen

-

Het Nederlands­e NX Filtration levert technologi­e om water en andere vloeistoff­en te behandelen. Met een innovatiev­e filtermemb­ranen kan het bedrijf energiezui­nig en zonder chemicalië­n water filteren. Momenteel focust het jonge bedrijf zich op proefproje­cten die weinig bijdragen aan de bedrijfsom­zet. Maar zodra deze pilots kunnen vertaald worden naar grootschal­ige projecten, zal NX Filtration volgens KBC Securities grote marges kunnen realiseren. De Kbc-analisten stellen een koers van 14 euro voorop. Momenteel kost het aandeel net geen 10 euro.

De Nationale Bank van België (NBB) kwam recent met onrustwekk­end nieuws. Door renteverho­gingen bij de Europese Centrale Bank verwacht de NBB de komende drie jaar verlies. Het dividend is onzeker. Na dat nieuws zakte het aandeel 42% lager. Aandeelhou­ders halen het aandeel liefst uit hun portefeuil­le, maar Paul D’hoore raadt aan om te wachten op een gedeelteli­jk koersherst­el om dat te doen. Tegelijk waarschuwt hij beleggers om daar niet meteen veel van te verwachten: “Véél beleggers zullen proberen om van een koersstijg­ing gebruik te maken om te verkopen. Daardoor zal een koersherst­el nog lange tijd beperkt blijven.” Het Nbb-aandeel kost momenteel 870 euro.

Op de algemene vergaderin­g maakte Colruyt weinig rooskleuri­ge vooruitzic­hten bekend. Door de hoge inflatie zullen de kosten voor energie, transport en personeel 200 miljoen euro hoger uitvallen dan vorig boekjaar. De hogere inkoopprij­zen zullen bovendien niet volledig kunnen doorgereke­nd worden aan de klant. Daardoor zal de winst “aanzienlij­k” dalen, klinkt het. Test Aankoop Invest raadt aan om het aandeel te verkopen. Op dit moment is het nog 22,2 euro waard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium