Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sander Coopman (SK Beveren) in de wolken met doelpunt.

- (whb)

SK Beveren had zondagmidd­ag geen medelijden met Lierse SK. Geel-blauw liet de netten vijf keer trillen en stuurde de Pallieters met het schaamrood op de wangen huiswaarts. Sander Coopman (27) deelde in de vreugde en lukte zijn eerste doelpunt sinds april 2019. “Dit voelt als een bevrijding na alle miserie van de voorbije jaren”, vertelde Coopman.

SK Beveren wervelde zondag op de eigen Freethiel over Lierse en stond al vroeg in de tweede helft op een geruststel­lende 4-0-voorsprong. Het uitgelezen moment om Sander Coopman extra minuten te gunnen. “Dit was het ideale moment om te tonen wat ik nog in mijn mars heb”, vertelt de 27-jarige aanvallend­e middenveld­er. “De voorbije weken heb ik al eens twee en tien minuten mogen invallen. Die eerste invalbeurt, thuis tegen Standard, was ook heel emotioneel. Of ik me nu opnieuw voetballer voel? Ja, al een tijdje. Sinds ik dagelijks meetrain en de spanning van de matchen beleef, ook al zit ik op de bank. Dat heb ik hard gemist. Conditione­el is het als invaller lastiger dan als basisspele­r. Maar de laatste weken heb ik conditione­el stappen gezet. Ik recupereer de zware trainingen ook steeds beter.”

Eerste doelpunt sinds 2019

Coopman had zondag amper zes minuten nodig om de netten te laten trillen. Het was zijn eerste competitie­doelpunt sinds 6 april 2019. Toen scoorde hij met Oostende tegen Beerschot in Play-off II. De exspeler van Antwerp was dan ook in de wolken met zijn doelpunt. “Zeker omdat ik ook niet veel scoor”, zegt Coopman. “Het deed zeker deugd. Na alle miserie van de voorbije jaren voelt dit als een bevrijding. Alsof er een last van mijn schouders valt. Ik was al blij dat ik opnieuw op het veld stond. Dit doelpunt is de kers op de taart. Hier ga ik enorm hard van genieten.”

Trainer Wim De Decker en Beveren willen Coopman voorzichti­g brengen. “Dat heeft de trainer ook open en duidelijk gecommunic­eerd”, vervolgt Coopman. “Want ik werd zelf al een beetje ongeduldig. Op training merkte ik dat er meer in zat, maar ik begrijp zeker dat de trainer het rustig aan wil doen. Niet onlogisch na wat ik de voorbije jaren heb meegemaakt. Of ik stilaan op een basisplaat­s hoop? Mijn ploegmaats die in de basis stonden, hebben het gewoon heel goed gedaan. zeker? Maar als ze zo blijven spelen, zit ik met plezier voor hen op de

Never change a winning team, bank hoor. Als ik af en toe maar minuten kan pakken om naar mijn beste niveau toe te groeien.”

Coopman blikt tot slot tevreden terug op de referentie­match tegen Lierse. De aanvallend­e middenveld­er genoot van de sfeer op de tribunes. “We wilden onze fans tonen wat onze ambities zijn dit seizoen. We hebben gewoon een heel volwassen wedstrijd gespeeld. We hadden overal op het veld de bovenhand. Het is een droom om met zo’n middenveld achter je te spelen. Aan de bal zijn we één van de betere ploegen van de reeks. Ik volgde de Challenger Pro League in het verleden niet echt, nu heb ik wel al wat matchen gezien. En er heeft nog geen enkele ploeg zo gevoetbald als wij tegen Lierse.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium