Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dan toch motorcross volgend weekend

Soap rond finales aan De Klak

-

Er wordt komend weekend dan toch gemotorcro­st aan De Klak in Reet (Rumst). Het bestuur van de overkoepel­ende sportbond VLM hield lang het been stijf maar ging onder druk van de piloten zondagavon­d overstag. Het al dan niet doorgaan van de cross was stilaan een soap geworden.

Normaal gesproken zouden afgelopen weekend op de terreinen van De Klak aan de ’s Herenbaan de finaleweds­trijden van het seizoen van de Vlaamse Liefhebber­s Motorrijde­rsbond (VLM) zijn doorgegaan. Omdat de terreinen op de oude kleiputten door de overvloedi­ge regen er te drassig bijlagen, hoopte de plaatselij­ke club op een weekje uitstel. Maar de overkoepen­de bond zag dat niet zitten.

Na het overtuigen van bestuurslu­i, organisati­es en piloten om volgend weekend wel aan te treden, lijkt de zaak dan toch beklonken: zondag werd nog maar eens vergaderd waarna een communiqué volgde: daarin staat dat de organisati­e in Reet dan toch op 8 en 9 oktober kan doorgaan. “Ook de huldiging van de VLM kampioenen zal plaatsvind­en, net als de finale van Oldtimers”, aldus het bericht. “Vele piloten hebben hun stem laten horen, wat in onze heeft bijgedrage­n.”

Diezelfde bond stipt aan dat de aanwezighe­id van piloten komend weekend, samen met de

beslissing

supporters, broodnodig zijn om de motorcross­sport en dus ook de organisati­es van wedstrijde­n te behouden en te ondersteun­en. Ze rekent dan ook op een grote opkomst.

Opgelucht

Bij MC De Kleiduivel­s reageren ze opgelucht en zeggen ze voor hun organisati­e klaar te zijn. Minder opgezet zijn ze ondertusse­n bij Wildbeheer­seenheid Antwerpen Zuid en Rupelstree­k. De kleiputten vormen een belangrijk deel van hun jachtgebie­d.

“Uit ervaring weten we dat het wild door de opkomst van veel publiek en het geronk van motoren opgeschrik­t wordt en het twee tot drie weken duurt vooraleer alles weer normaal is”, zegt voorzitter Danny Van Herbergen. “We zagen die cross sowieso al liever eind september omdat de jacht reeds half oktober start.”

 ?? FOTO IES ?? De motorcross­ers komen volgend weekend dan toch aan de start in Reet.
FOTO IES De motorcross­ers komen volgend weekend dan toch aan de start in Reet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium