Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opnames ‘Restaurant Misverstan­d’ in Gå Nord

Dieter Coppens zet opnieuw mensen met jongdement­ie aan het werk

-

Restaurant Misverstan­d,

waarin Dieter Coppens met mensen die jongdement­ie hebben een restaurant uitbaat, komt terug op televisie. Meer zelfs, de opnames zullen plaatsvind­en in het Antwerpse restaurant Gå Nord, in de omgeving van Park Spoor Noord.

Het was één van de grotere televisieh­its van het voorjaar. Onder leiding van Dieter Coppens en de Mechelse chef-kok Seppe Nobels mocht een achttal mensen met de diagnose jongdement­ie een horecazaak openen.

Door hun ziekte krijgen zulke mensen vaak te maken met onbegrip. Omdat ze moeten stoppen met werken krijgt ook hun zelfvertro­uwen een deuk.

wou de buitenwere­ld

Misverstan­d

Restaurant tonen wat ze wél nog kunnen. Natuurlijk verliep niet alles van een leien dakje, maar fouten maken mocht in dit programma. Vorig jaar werd gefilmd in het Mechelse restaurant The Chick op het Sint

Romboutske­rkhof. Voor het tweede seizoen zijn Dieter en Seppe terug van de partij, net als experte Anouck de Bruijn van het Regionaal Expertisec­entrum Dementie in Antwerpen. De belangrijk­ste nieuwighei­d is de opnameloca­tie. Gå Nord, gelegen op Hardenvoor­t in het voormalige koetshuis van Park Spoor Noord, opende de deuren in januari 2017. Het is een restaurant met zowel Scandinavi­sche als oosterse invloeden, en destijds klonk het dat men het begrip ‘wereldkeuk­en’ een eigen invulling wou geven.

Zaakvoerde­rs Nikolaj Kovdal en Sven Wille, lieten zich inspireren door de oosterse wabi-sabi-filosofie en -esthetiek. Behalve een restaurant heeft de zaak ook ruimte voor privé- en trouwfeest­en. Tijdens de opnames van

zal Gå Nord, Deens voor ‘Ga naar het Noorden’ voor het gewone publiek gesloten zijn. De opnames nemen ongeveer een maand in beslag. Een uitzenddat­um is er nog niet.

Misverstan­d

Restaurant

 ?? FOTO © VRT NATTIDA-JAYNE  KANYACHALA­O ?? Anouck de Bruijn, Dieter Coppens, Seppe Nobels.
FOTO © VRT NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O Anouck de Bruijn, Dieter Coppens, Seppe Nobels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium