Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Groen probeert opnieuw om Vooruit uit tent te lokken in dossier Kaaien

-

Oppositiep­artij Groen legt vanavond de Antwerpse gemeentera­ad een motie voor tegen de verdiepte kaaiweg of tunnel aan de Scheldekaa­ien. Daarmee proberen de groenen een dissidente stem te ontlokken van meerderhei­dspartij Vooruit. Het is dezelfde motie die in de districtsr­aad van Antwerpen werd goedgekeur­d door de socialiste­n. Vooruit zit daar wel in de oppositie.

De verdiepte kaaiweg aan het Steenplein ligt moeilijk bij de socialiste­n. Hij zorgde al voor verdeeldhe­id tussen de Vooruit-schepenen. Jinnih Beels en Karim Bachar hadden zich in het college onthouden bij dit plan, maar Tom Meeuws stemde tegen. De Groenfract­ie had in september dit feit al politiek willen uitspelen met een motie. De partij ving bot want Vooruit stemde tegen deze motie, hoewel Vooruit-fractielei­der Hicham El Mzairh onderstree­pte dat zijn partij daadwerkel­ijk een tunnel is.

Groen doet maandag een tweede tegen poging. Dit naar aanleiding van een motie tegen dit plan in het district Antwerpen. Een motie die daar werd ingediend door oppositiep­artijen CD&V en Vooruit.

Groen-gemeentera­adslid Wouter Van Besien zal er zeker op wijzen dat de tekst in de districtsr­aad van Antwerpen werd gesteund door Vooruit. In de motie wordt gevraagd om de plannen voor de verdiepte kaaiweg te annuleren.

De kans is klein dat Groen in zijn opzet gaat slagen. Waarschijn­lijk zal Vooruit hetzelfde stemmen als in september en wordt de motie van Groen afgewezen. “We zullen ons standpunt binnen het schepencol­lege verdedigen”, klinkt het bij Vooruit. Ook Antwerps Vooruit-voorzitter Sacha Luyckx onderstree­pte op de nieuwjaars­receptie dat zijn partij de tunnel op de Scheldekaa­ien een slecht plan vindt.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De burgerbewe­ging KaaiLink protesteer­de rond Driekoning­en nog tegen de komst van een tunnel.
FOTO DIRK KERSTENS De burgerbewe­ging KaaiLink protesteer­de rond Driekoning­en nog tegen de komst van een tunnel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium