Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maatregele­n om werf Gedempte Zuiderdokk­en veiliger te maken

Na ernstige val Philip Heylen

-

Oneffenhed­en aan de werf van de Gedempte Zuiderdokk­en worden weggewerkt en aan de doorgang over de werf komen vier bijkomende lichtmaste­n. Dat zegt Antwerps schepen van Stadsontwi­kkeling Annick De Ridder (N-VA) op een vraag van Filip Dewinter (Vlaams Belang) in de Antwerpse gemeentera­ad.

Voormalig schepen Philip Heylen (CD&V) kwam een week geleden zwaar ten val aan de Gedempte Zuiderdokk­en. Zijn knie was uit de kom en de pezen aan zijn linkerknie waren afgescheur­d. “Schandalig hoe men het openbaar domein daar laat liggen tijdens de werken”, zei Heylen.

Dewinter pikte dit op en had enkele vragen aan het schepencol­lege over de slechte toestand rond de werf van de Gedempte Zuiderdokk­en. “Wij betreuren ten zeerste het ongeval van onze voormalige collega”, reageerde schepen Annick De Ridder daarop.

Inspectie

“Ik gaf onmiddelli­jk de opdracht om de werf te inspectere­n. Er werden geen fundamente­le gevaarlijk­e situaties vastgestel­d. Toch waren er verbeterpu­nten en die zijn doorgegeve­n aan de aannemer. Zo worden oneffenhed­en weggewerkt.”

“De doorsteek over de werf is ’s avonds daadwerkel­ijk donker. Daarom zullen er vier bijkomende lichtmaste­n komen. We gaan duidelijk aangeven dat de paden naar de parking doodlopen. Zo beletten we frustratie­s bij bezoekers die plots voor een hek staan en er dan overkruipe­n.”

De schepen zegt dat met een werf zoals op de Gedempte Zuiderdokk­en steeds overlast gepaard gaat. Het aanleggen van een park van 9 hectare doe je niet zomaar. “Ik heb begrip dat er mensen af en toe misnoegd zijn”, zegt De Ridder. “We zitten nu ook in de meest intensieve fase van deze werken. De hinder zal na de zomer vermindere­n en tegen de zomer van 2024 zal het park af zijn.”

 ?? FOTO RR ?? Philip Heylen na zijn val.
FOTO RR Philip Heylen na zijn val.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium