Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na de 1 op 24 moesten we ingrijpen”

Turnhout neemt afscheid van trainer DAVE DE HERDT

- BART D’HAENE

Dave De Herdt is niet langer trainer van KFC Turnhout (tweede afdeling B). De Kempense club maakte via Facebook bekend dat de samenwerki­ng stopt. “We moesten na de 1 op 24 ingrijpen en een signaal geven”, verdedigt voorzitter Ignace Kroos de beslissing. Voorlopig neemt assistentt­rainer Bart Matthys over. De club gaat wel op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.

Voorzitter Kroos kwam nog even terug op het ontslag van de trainer die vorig seizoen met RC Mechelen kampioen werd in de derde afdeling.

“Deze beslissing zat er aan te komen. Dave heeft veel kwaliteite­n en capaciteit­en én een ontslag is altijd jammer. Maar we hadden geen keuze meer. Voor ons is het behoud cruciaal en we willen vooruitkij­ken. Ondertusse­n lopen er cv’s binnen van verschille­nde trainers. Zelfs van trainers die nog bij andere clubs aan de slag zijn. Ik besef ook dat er bij de spelers onrust is over de contractve­rlengingen, maar zij moeten niet panikeren. We zullen snel met nieuws komen en spelers die willen komen kiezen voor de club KFC Turnhout en niet alleen voor de reeks waarin we spelen.”

Geen opgever

Dave De Herdt reageerde sereen op de beslissing.

“Ik was niet echt gelukkig met bepaalde zaken en had zaterdag na de wedstrijd tegen Lyra-Lierse een gesprek met de voorzitter. Daarin heb ik mijn hart gelucht en over bepaalde zaken om verduideli­jking gevraagd. Ik wilde sowieso sportieve versterkin­g. Deze namiddag heb ik telefoon gekregen. Ik wist dat de bal in het kamp van de club lag en er zondag op bestuursni­veau over mijn lot gesproken is. Uiteindeli­jk neemt de club altijd de finale beslissing.”

“De resultaten waren ook slecht. Maar ik wilde zelf de handdoek niet gooien. Ik ben geen opgever. Ook al was dit thuis al twee weken een gesprekson­derwerp. Vooral omdat ik promotie heb gemaakt bij mijn werkgever Bpost. Met de voorzitter is afgesproke­n dat alles netjes afgehandel­d zal worden en ik heb geen hard feelings. Ook al blijf ik erbij dat ik het behoud met KFC Turnhout had kunnen afdwingen. Met Wim Horsten verloor de club voor de start van het seizoen een pak ervaring en een puntenpakk­er. Dat is niet de enige oorzaak van het bijzonder moeilijke seizoen. In de spelersgro­ep is kwaliteit genoeg maar ontbreekt helaas de ervaring.”

Mossel

In de wandelgang­en wordt onder meer de naam van Mike Mossel, ex-speler van de club, genoemd als kandidaat-trainer. Ondertusse­n werd ook de transfer van de 19-jarige doelman Milan De Schutter (Vosselaar) voor volgend seizoen afgerond. Berne Jacobs trekt na dit seizoen naar Zwarte Leeuw.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY . ?? Dave De Herdt.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY . Dave De Herdt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium