Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sint-Lenaarts viert nieuw trainersco­ntract met 7-0-zege

- DRIES VAN THIELEN

Vorige week raakte bekend dat coach Sam Vermeylen zijn contract bij Sint-Lenaarts (derde afdeling VV B) met nog een seizoen verlengde. Zijn ploeg bedankte door zeven keer te scoren tegen Betekom. “Mijn mooiste moment als trainer? Dat mijn principes en tactiek feilloos worden gevolgd door mijn spelers.”

Maar even terug naar zaterdag. “We waren eigenlijk wat verrast”, begint Mourad Daoudi, die het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. “Na de eerste helft was het nog maar 1-0. Een klein cadeautje van de doelman die de bal verkeerd teruglegde, waardoor ik kon scoren. Maar Joël (Di Biniamu Nganga, red.) kon al vroeg in de tweede helft de bal tegen de netten werken, waardoor hun kopjes wat naar beneden leken te zakken. Wij hadden gewoon een heel goede dag, want de score is niet eens overdreven: hun doelman hield echt veel ballen tegen.”

Ook het voorlaatst­e doelpunt kwam van Daoudi.

“Ik word vrijgespee­ld door onze spits en ik loop alleen vanaf de middenlijn op hun doelman af en – pats – goal, in de bovenhoek. Vanop de bank riepen ze: Amai, ik wist niet dat jij zo snel kon lopen. Ach, ik zit aan acht stuks dit seizoen, ik ben alvast content.”

Promotie tegen Dikkelvenn­e

In derde nationale B is er een duidelijke driedeling: er is de top vijf met onder meer Houtvenne en Wezel Sport, dan volgt de rest op tien punten en daartussen zit Sint-Lenaarts.

“Tja, het loopt momenteel goed, waardoor we barsten van het enthousias­me”, stelt coach Vermeylen vast. “En ook tegen de topploegen hebben we laten zien wat we waard zijn: we brachten leider Houtvenne de eerste nederlaag toe en speelden gelijk tegen Termien. Volgende week gaan we naar Wezel Sport, dat ons vorige keer pakte tijdens twee stilstaand­e fases.”

Ondertusse­n zit Vermeylen al negen jaar bij Sint-Lenaarts, waarvan zeven als speler en twee als coach.

“Ik ken hier iedereen: van supporters en bestuurder­s tot iedereen die achter de toog staat. En als jonge coach krijg ik hier ook veel vrijheid en heb ik ook mijn zegje bij de transfers. Mijn mooiste moment? Die promotiema­tch naar tweede nationale tegen Dikkelvenn­e zal me altijd bijblijven. Maar het allermoois­te dat er is als coach? Dat de spelers perfect uitvoeren wat je van tevoren hebt uitgeteken­d. We zijn een heel aanvallend ingestelde ploeg die zich niet aanpast aan de tegenstand­er. En dat kwam dit weekend nog eens extra mooi uit de verf.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium