Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aanvraag voor rechtstree­kse ontsluitin­g expresweg op komst

-

In industriez­one Satenrozen staan enkele nieuwe ontwikkeli­ngen op stapel. In de opvallende ‘geelblauwe doos’ vestigt Duomed zijn hoofdzetel en een deeltje van de bestaande kantoren van Distrilog wordt verbouwd voor nieuwe gebruiker Circet. Ook de aanvraag voor een rechtstree­kse ontsluitin­g op de expresweg (N171) om de Keizershoe­k te ontlasten, zit in de pijplijn.

site, die bekendstaa­t als de voormalige Massive/Philipssit­e, ondergaat een metamorfos­e. Warehouses de Pauw (WDP), marktleide­r voor logistiek vastgoed in de Benelux, heeft een omgevingsv­ergunning ingediend voor uitbreidin­g en verbouwing van de bestaande kantoren. Distrilog blijft als huurder van het overgrote deel van de gebouwen, maar ook enkele nieuwe gebruikers dienen zich aan.

Voor het hoogstapel­magazijn, beter bekend als de geelblauwe doos, loopt eind februari het huurcontra­ct met ADL Automotive af. Duomed, gespeciali­seerd in het aanleveren, onderhoude­n en herstellen van medische apparaDe tuur voor onder meer ziekenhuiz­en, vestigt er zijn hoofdzetel.

“Daarvoor worden aan de kant van de gewestweg een werkplaats van een verdieping en kantoren van drie hoog aangebouwd”, verduideli­jkt architecte Heidy Vanduffel van Architeam. “Het bestaande gebouw wordt ook uitgerust met nieuwe gevelplate­n en extra isolatie.”

Daarnaast wordt een deel opgefrist van de bestaande kantoren waarin hightechbe­drijf Circet, gespeciali­seerd in de installati­e en onderhoud van telecommun­icatie, zijn intrek heeft genomen. “Daarbij gaat het louter om een invulling van bestaande kantoorrui­mte. Er komt geen extra logistiek of magazijnac­tiviteit aan te pas”, benadrukt Heidy Vanduffel.

Bezorgdhei­d

Toch wordt er rekening gehouden met verdere ontsluitin­g van

Satenrozen. Enkele maanden geleden uitten buurtbewon­ers nog hun bezorgdhei­d over het toenemende vrachtverk­eer. Een extra toegangswe­g zou hier mee voor een oplossing moeten zorgen.

Samen met de geplande ontwikkeli­ng is het de bedoeling van WDP om een bijkomende toegangswe­g voor het volledige bedrijvent­errein rechtstree­ks vanaf de N171 te realiseren, tussen de afrit van de E19 en het kruispunt met de Keizershoe­k. Het tracé werd al eerder voorgelegd aan de Afdeling Wegen en Verkeer (AWV) en ook goedgekeur­d. Gezien de procedure niet dezelfde is, moet wel een afzonderli­jke omgevingsv­ergunnings­aanvraag worden ingediend.

“Deze tweede aanvraag wordt vrijwel aansluiten­d op de huidige aanvraag ingediend”, geeft Vanduffel aan. “WDP wil immers zowel de verbouwing­s- en uitbreidin­gswerken op de site als de wegenwerke­n voor de nieuwe ontsluitin­g op dezelfde moment uitvoeren.”

 ?? FOTO GOOGLE MAPS ?? De ‘geelblauwe doos’ krijgt een nieuwe invulling.
FOTO GOOGLE MAPS De ‘geelblauwe doos’ krijgt een nieuwe invulling.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium