Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk kan ik hier binnenkort als klant een pint komen drinken”

Bar Valaar zoekt nieuwe eigenaars

-

In volle corona opende Jelle Claes (38) samen met Patrick Proot een café in het hartje van de Valaarwijk: Bar Valaar. Na twee jaar zijn ze op zoek naar nieuwe eigenaars. “De zaak heeft veel potentieel, dus ik hoop dat we iemand vinden die dat kan voortzette­n”, vertelt Jelle.

Met Bar Valaar kreeg de wijk er een leuke plek bij waar iedereen welkom was, van de scouts tot de kaartclub. Zelf groeide uitbater Jelle Claes op in de Valaarbuur­t. De locatie heeft dan ook een emotionele waarde voor hem. “De parochie kwam hier vroeger samen en mijn familie was daar erg bij betrokken. Ik heb hier veel tijd doorgebrac­ht, dus toen de vraag kwam om de zaak over te nemen, heb ik niet getwijfeld”, vertelt hij.

In korte tijd renoveerde­n Claes en Proot de hele zaak om in november 2020 open te gaan, maar daar stak corona een stokje voor. “Uiteindeli­jk mochten we pas openen in mei. We hadden al een cateringbe­drijf Fingerlick­ing waar we wel mee aan de slag konden op onze nieuwe locatie.”

De opening was een succes en ook van de buurt kregen ze veel positieve reacties. “We zijn zeer goed ondersteun­d. De buurt was altijd enthousias­t als we met een concept afkwamen, zoals bijvoorbee­ld onze afterworka­vonden. Ook de crew was top, een leuke mix van lokale jongeren en ervaren horecapers­oneel.”

Met het einde van de pandemie in zicht, kwam de volgende uitdaging kijken: de torenhoge energiepri­jzen. “We waren net gerecupere­erd van de coronacris­is en dan kwam die energiefac­tuur. Er zat niets anders op dan prijsstijg­ingen door te voeren, maar dat kregen we onmogelijk volledig doorgereke­nd. Ons doel was een toegankeli­jk café creëren waar we zelf met de vrienden een pint zouden komen drinken.”

Familieman

Niet alleen die financiële kant woog stevig door, maar ook op het privéleven heeft horeca een grote impact. “Ik heb een gezin met twee kindjes, dus het combineren met een horecazaak valt zeker niet te onderschat­ten.”

“Ik ruil mijn rol als uitbater graag in voor die van klant. Ik hoop dat ik hier binnenkort weer met de vrienden kan samenkomen, want het zou jammer zijn moest al ons werk hier in de zaak voor niets geweest zijn. Ik zie het dan ook niet als een mislukking, maar als een wijze levensles.”

 ?? FOTO MUSEUM PLANTIN-MORETUS FOTO FOTO FH ?? De val van de magiër Hermogenes naar Pieter Bruegel is een van de 64 prenten die Sharon Van Overmeiren in haar expositie smokkelde.
Sharon Van Overmeiren bij haar wandreliëf.
FOTO MUSEUM PLANTIN-MORETUS FOTO FOTO FH De val van de magiër Hermogenes naar Pieter Bruegel is een van de 64 prenten die Sharon Van Overmeiren in haar expositie smokkelde. Sharon Van Overmeiren bij haar wandreliëf.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Uitbater Jelle Claes in Bar Valaar.
FOTO JAN VAN DER PERRE Uitbater Jelle Claes in Bar Valaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium