Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We riepen allemaal om vernieuwin­g? Met Tedesco zal die er komen”

- YANKO BEECKMAN

waaraan ik zelf drie weken geleden had gedacht, maar toen ik hem hoorde, dacht ik wel meteen: awel ja, Tedesco, waarom niet? Bij het brede publiek zal hij misschien niet meteen een belletje doen rinkelen, maar wie de Champions League van wat dichterbij volgt, weet heel goed wie Tedesco is.”

Zo zag Van der Elst Tedesco aan het werk met Schalke 04 en RB Leipzig. “Die wedstrijde­n herinner ik mij nog goed. Wat ik daarin zag, stond mij wel aan. Hij speelt meestal met drie verdediger­s daarmee is de huidige selectie alvast vertrouwd - en vooral: met heel veel intensitei­t. Volgens mij hebben we ook nog steeds de spelers voor dat soort voetbal. Voor sommige iets oudere spelers, zoals Axel Witsel, zal dat misschien iets lastiger worden. Hij zal misschien moeten vrezen dat een jongere, gretigere speler zijn plaats straks inneemt. Maar we hebben toch allemaal om vernieuwin­g geroepen? Wel, met Tedesco zal die er komen.”

“Ideale tandem met Vercautere­n”

Zijn jeugdige leeftijd - Tedesco is pas 37 - vormt volgens Van der Elst geen probleem. “Hij zal alleszins iemand zijn met veel drive en goesting, helemaal in lijn met het voetbal dat zijn ploegen brengen.

Hij is natuurlijk niet veel ouder dan sommige van de meest ervaren spelers. Het is afwachten hoe zij straks naar hem zullen kijken. Maar uiteindeli­jk is en blijft het toch je coach. Op voorhand las ik dat de sleutelspe­lers geraadplee­gd zouden worden, maar op het einde van de rit zullen ze zich toch ook moeten neerleggen bij de keuze die is gemaakt.”

Afsluiten doet Van der Elst met een goeie raad voor Tedesco. “Ik heb gelezen dat hij ook een paar assistente­n wil meebrengen - dat valt te begrijpen - maar volgens mij is het ook belangrijk om de kennis die al aanwezig is aan te wenden. Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois zal hij wel kennen, maar het moet ook verder gaan dan dat. Hij heeft mensen nodig die hem wegwijs maken in het Belgisch voetbal. In dat opzicht lijkt de aanstellin­g van Franky Vercautere­n als technisch directeur mij een goed idee. Hij is een heel ander type dan Roberto Martinez - iets directer in zijn communicat­ie bijvoorbee­ld - maar hij heeft wel pakken ervaring. Hij heeft het goed gedaan als trainer bij Belgische topclubs, hij is al technisch directeur geweest én hij heeft ervaring bij de bond. Hij kan de perfecte aanvulling zijn op onze jeugdige nieuwe bondscoach.”

“Hij heeft mensen nodig die hem wegwijs maken in het Belgisch voetbal. In dat opzicht lijkt de aanstellin­g van Franky Vercautere­n als technisch directeur mij een goed idee.”

Franky Van der Elst

Over de aanstellin­g van Tedesco

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium