Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ondanks corona tijdens de winter kwam ik fit voor de dag”

-

Het jaar is alvast goed begonnen voor Jasper Bertels (18) uit Lier. In zijn eerste jaar als belofteren­ner pakte hij afgelopen weekend meteen drie medailles op het BK piste in Gent: brons op de omnium, zilver op de 1 kilometer en nog eens zilver op de aflossing, samen met Lindsay De Vylder. “Uiteraard was het een pak lastiger dan bij de junioren”, beseft de Lierenaar.

Bertels zakte met de nodige adelbrieve­n af naar het BK. Als junior had hij drie keer goud gewonnen op het BK en ook de Toekomstze­sdaagse in Gent had hij eind november op zijn conto geschreven (samen met Milan Van den Haute). En dan liep het even mis. “Tij“Ik dens de winter had ik corona. Dus ik ben echt heel tevreden dat ik op het BK plots zo fit voor de dag kwam.”

En vlot verliep het inderdaad: hij pakte twee keer zilver en een keer brons. Uiteraard waren er de nodige verschille­n met de junioren. “Het viel me wel enorm hard op dat het er een pak krachtiger en sneller aan toegaat. Ook hebben we grotere verzetten waardoor ik nog een pak sneller ging. En weet je: in de aflossing, samen met Lindsay (De Vylder, red.) reden we mee met de profs én pakken we toch een zilveren medaille”, glundert Bertels.

Toch slaagt Bertels erin om met de profs rond te draaien. “Hoe dat komt? Geen idee eigenlijk. Met het nationale team trainen we ook samen met de profs. Misschien dat dat helpt? En vorig jaar heb ik ook al eens met Jules Hesters een aflossings­koers gedaan. Het was dus zeker niet mijn allereerst­e keer.”

Nations Cup in Caïro

En hoe gaat de rest van het seizoen eruit zien? “Ik kijk alvast uit naar de de ploegstage met mijn nieuwe ploeg Hubo Cycling Team. We vertrekken op 16 februari naar Spanje en dan leggen we de kalender vast voor het komende seizoen. Er zijn een aantal interclubs – maar welke we juist gaan rijden, kan ik dan pas zeggen.”

“Ik hoop wel dat ik me kan laten zien op de Nations Cup in Caïro (14-17 maart, red.). Hopelijk past dat in de planning”, aldus de jonge Lierenaar.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Jasper Bertels met zijn drie medailles.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Jasper Bertels met zijn drie medailles.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium