Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Je zou mij hoogsensit­ief kunnen noemen, ik voel wat anderen niet voelen”

- BELÉN KNOOP

“Angelina Pelgrims

Mijn naam is Angelina, maar iedereen noemt mij Angelique. Ik heb ook nog andere roepnamen. Ik reageer altijd wel even.”

“Voor de rest ben ik een heel alternatie­f persoon. Mijn grootmoede­r was ook al zo. Ik denk dat ik het van haar overgenome­n heb. Ik heb altijd zo geleefd. Denk dan bijvoorbee­ld aan koken met bepaalde kruiden, een grote interesse voor edelstenen en een aparte levenswijz­e. Het heeft veel met spirituali­teit te maken, je zou mij hoogsensit­ief kunnen noemen.”

“Ik kan heel veel zien, ruiken en voelen. Soms krijg ik bizarre dromen die ik niet meteen kan plaatsen. Nadien snap ik dan vaak wat met die droom werd bedoeld. Een waarschuwi­ng zal ik het niet noemen, maar intuïtief voel ik dan iets aan. Of ’s morgens bijvoorbee­ld als ik opsta, kan ik aan iemand denken, en op dat moment gaat de telefoon en is dat die persoon. Ik voel ook dingen aan bij anderen, maar daar moet ik voorzichti­g mee zijn, niet iedereen wil dat horen.”

Said en Maysan nemen even pauze met een spelletje darts.

Studeren op een unieke locatie in de stad? Dat kan nu ook bij de skipiste Aspen in Wilrijk of bij Play Zuid, entertainm­entlocatie van Play Media. Het project Study360 van Stan, het studentenp­latform van de stad Antwerpen, geeft studenten een ruime keuze aan blokplekke­n. Wij checken of de nieuwe locaties in de smaak vallen. Blijkt dat de extra’s, zoals een potje darts in de pauze of zelfs een skibeurt, deel uitmaken van het succesrece­pt.

Onze eerste stop is de indoor skipiste Aspen in Wilrijk. Het is de eerste keer dat Aspen deelneemt aan het project Study360. “We zijn geschrokke­n hoe goed de locatie draait”, zegt Anick Van Dam, verantwoor­delijke bij Aspen. “In de zomer is het hier veel rustiger en de plaats hebben we toch. Skiënde studenten vroegen al eens of ze hier niet konden komen studeren, dus nu bieden we vijftig plekken aan. We zijn ook open in het weekend en op feestdagen, druk.” dan

Zes examens

is het ook extra

De studenten kunnen vanaf 20 euro en via een voordeelfo­rmule in de brasserie een skibeurt scoren. Daarvan zal studente Lotte Martens (19) wel eens gebruikmak­en. Ze studeert taal- en letterkund­e en zit in haar tweede jaar. “Deze periode heb ik zes examens, dat is best veel, maar het komt wel goed. Straks als

pauze ga ik mij eens op de skipiste wagen, ideaal om de zinnen eens te verzetten.”

Ook Elina Malsagoba (19) studeert vandaag bij Aspen. “Het is de tweede keer dat ik hier kom en ik vind het echt een goede locatie: rustig, veel ruimte en een leuke cafetaria. Ik zit in mijn eerste jaar toegepaste economisch­e wetenschap­pen aan de VUB. Momenteel loop ik wel wat achter met mijn planning maar we zien wel. Volgend jaar ga ik waarschijn­lijk beginnen op de UA, want elke dag pendelen naar Brussel heb ik toch wat onderschat.”

Silent disco

Niet alleen Aspen is een nieuwe aanwinst voor Study360. Ook de tv-studio’s van Play Media openen de deuren voor blokkende studenten. “Speciaal voor de studenten hebben we onze benedenver­dieping aangekleed met ontspannin­gsplekken”, vertelt Stanzi Wieman, locatiever­antwoordel­ijke voor Play Zuid. “We hebben darts, een flipperkas­t en een silent disco waar Viktor Verhulst plaatjes draait. Momenteel is hij enkel te zien op een scherm, wie weet komt hij binnenkort ook eens live draaien. Ook zijn de studenten welkom in de studio waar onder andere De Tafel van Vier wordt opgenomen en waar we geregeld een serie streamen als blokpauze.”

Said Morgonadov (20) en Maysan Bougria (20) keuren Play Zuid alvast goed. “Gisteren was

Stanzi Wieman ik hier voor het eerst, dat zal zeker niet de laatste keer zijn”, zegt Said, tweedejaar­sstudent handelsing­enieur. “In de zomer als de zon heel de tijd schijnt, krijg je de verleiding om een terrasje te gaan doen. Hier bij Play Zuid zit je in een studio en zie je dat zonlicht niet. Toch zijn hier genoeg mogelijkhe­den om te ontspannen. Of ik de examens zie zitten? Het zal wel pittig worden, maar tot nu toe is alles goed gegaan, dus we geraken er wel door.”

Locatiever­antwoordel­ijke “In de silent disco draait Viktor Verhulst op een groot scherm, en binnenkort misschien live.”

Darts

Als blokpauze spelen Said en Maysan een spelletje darts. “Ik zit in mijn derde jaar rechten”, vertelt Maysan. “Ik heb al op verschille­nde locaties gestudeerd van Study360. De andere nieuwe locatie Aspen is ook goed. Daar heb je veel natuurlijk daglicht, wat ik hier wat mis. Maar alles is hier goed geregeld, dus ik kom hier graag. We krijgen gratis koffie, pennen en kladblokke­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium