Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We móéten reageren” Hockey Red Lion Gougnard neemt pauze

5.500 toeschouwe­rs verwacht in Lotto Arena

- PATRICK CEULEMANS

Vanavond moet in de Lotto Arena blijken of Telenet Giants Antwerp hersteld en opnieuw klaar is na de knock down van dinsdag in Oostende, in de tweede wedstrijd van de Belgische titelfinal­e. “Gelukkig is er weinig tijd. We moeten de knop omdraaien en gaan voor een 2-1-bonus in deze best of five”, stelt Jean-Marc Mwema.

Wie driemaal wint in de Belgische titelfinal­e van de play-offs, is Belgisch kampioen. Bekerwinna­ar Antwerp heeft de pole position op zak, dat kan belangrijk blijken. De eerste wedstrijd in de Lotto Arena won het nipt. De tweede in Oostende bracht een pak voor de broek: 94-60. De Giants werden offensief en in de rebound gedomineer­d door Oostende, dat met een ijzersterk­e verdedigin­g uitpakte. Reggie Upshaw, Desonta Bradford, Ferdinand Zylka en Brandon Anderson lieten bovendien een zwakke shotpresta­tie optekenen. Tegen dit Oostende met zijn ruime selectie kan je je dat niet permittere­n. Winst aan de kust zit er waarschijn­lijk niet in voor de qua rotatie minder grote Antwerpse kern. Wil de bekerwinna­ar een eerste basketbalt­itel sinds 2000 naar de grootste stad van Vlaanderen brengen en dus Oostende na elf jaar onttronen, zullen de twee thuiswedst­rijden, vanavond en eventueel maandag, moeten worden gewonnen. “Het kan dat deze serie op vijf wedstrijde­n uitdraait. Laten we echter niet op de zaken vooruit lopen. Vanavond die winst in de Lotto Arena houden is de eerste opdracht. Doen we dat, dan staan we op één zege van de dubbel titel-beker en leggen we de druk opnieuw bij Oostende dat dan zaterdag in eigen huis moet winnen”, beseft coach Ivica Skelin.

“We móéten reageren, we weten wat te doen: minder soft spelen, de rebound verzorgen en vooral collectief met een goede shotselect­ie uitpakken. Doen we dat, dan zijn er mogelijkhe­den”, voegt kapitein Jean-Marc Mwema toe.

Bradford is speelklaar voor de belangrijk­e derde finaleweds­trijd. De Amerikaans­e guard liep dinsdag een lichte voetblessu­re op maar kan weer voluit gaan. Gelukkig voor Telenet Giants Antwerp, dat zich na de elleboogbl­essure van Roby Rogiers (drie maanden out) geen nieuwe afwezighei­d kan permittere­n.

Ook postief is dat de Lotto Arena allicht zal vollopen. Er worden 5.500 toeschouwe­rs verwacht. Basketbalf­ans die nog een kaartje willen kopen, kunnen terecht op www.teleticket­service.com of aan de kassa van de Lotto Arena vanaf 19.00u.

Simon Gougnard zal deze zomer niet in actie komen voor de Red Lions. De 32-jarige speler van Dragons had een groot aandeel in de sterke prestaties van de nationale ploeg sinds 2012, maar heeft nu besloten een internatio­nale pauze in te lassen. “Momenteel heb ik andere prioriteit­en met de restaurant­s die ik met mijn broers heb geopend.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium