Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zoerselaar­s kunnen aan inwonersta­rief gaan zwemmen in Beerse

-

Nu het zwembad van Pulderbos dicht is, kunnen inwoners van Zoersel aan een voordeelta­rief plonzen of baantjestr­ekken in het zwembad van Beerse. Kinderen tot 14 jaar betalen 2,65 euro en volwassene­n 3,40 euro. Zoerselaar­s met een beperkt inkomen krijgen nog een extra korting van 50%.

Het Zoerselse gemeentebe­stuur legt daarmee enkele extra puzzelstuk­jes in de zwembadpuz­zel. Het zwembad van Pulderbos moest wegens technische problemen eind vorig jaar noodgedwon­gen de deuren sluiten. Olivier Rul (Open Vld), Zoersels schepen van Sport: “Een studiebure­au stelde een nota op die de technische problemen omschrijft en maakte een kostenrami­ng. Momenteel bekijken we samen met Zandhoven of de herstellin­gen al dan niet uitgevoerd worden.”

“Tegelijk zochten we oplossinge­n om onze inwoners een betaalbaar alternatie­f te bieden”, vervolgt Olivier. “We sloten een overeenkom­st met gemeente Beerse, zodat Zoerselaar­s vanaf 1 juni ook aan het inwonersta­rief kunnen zwemmen in ‘t Beerke.”

“Bovendien willen we vanaf 1 juli een extra tussenkoms­t vanuit ons OCMW voorzien voor Zoerselaar­s met beperkt inkomen”, vult schepen Katrien Schryvers (CD&V) aan. “Zoerselaar­s met een Z|pas krijgen bijkomend 50% korting op het inwonersta­rief.”

Vijfde partner

“Voor het zwembad van Beerse is Zoersel nu de vijfde prioritair­e partner naast Malle, Lille, Rijkevorse­l en Vosselaar, waardoor het zwembad van Beerse een stevige regionale uitstralin­g en karakter heeft”, zegt Nancy Sels (CDEVlim.be), schepen voor Sport van gemeente Beerse.

Dinsdag raakte al bekend dat Zoersel en Zandhoven wat het schoolzwem­men betreft vanaf de zomer van volgend jaar uitwijken naar het splinterni­euw Sportoase-zwembad in Lille.

‘t Beerke is open maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8 tot 20.30u, woensdag van 8 tot 18.30u, zaterdag van 8 tot 15.30u en zondag van 8.45 tot 12.30u. Wie vroeger dan 8u komt zwemmen, heeft een beurtenkaa­rt of jaarabonne­ment nodig. Ook tijdens het baantjes zwemmen in het weekend is de kassa niet open en is een beurtenkaa­rt of jaarabonne­ment nodig.

 ?? FOTO BART VAN DEN LANGENBERG­H ?? ‘t Beerke, zo heet het zwembad van Beerse.
FOTO BART VAN DEN LANGENBERG­H ‘t Beerke, zo heet het zwembad van Beerse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium