Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grote picknick Rivierenho­f

-

Glenn Anné (Open Vld) vroeg afgelopen gemeentera­ad in Aartselaar meer info over de plannen voor heraanleg van de A12. Bewoners hadden zich namelijk kritisch uitlaten over de houding van de gemeente en vinden dat ze zomaar met alles akkoord gaat.

Mobiliteit­sschepen Bart Lambrecht (N-VA) gaf in de raadszitti­ng uitleg over het dossier. De mogelijke heraanleg van de autoweg zit volgens hem nog steeds in een studiefase. “Van de twaalf eerst voorgestel­de scenario’s blijven er momenteel nog drie over.”

Ze onderschei­den zich volgens Lambrecht in tunnelleng­te. Een eerste loopt over de ganse afstand tussen Aartselaar en Wilrijk. Een tweede telt drie korte tunnels onder de drie belangrijk­ste kruispunte­n en tenslotte is er een tussenscen­ario met een langere tunnel in Aartselaar centrum en een kortere ter hoogte van het kruisDe punt Langlaarst­eenweg-Bist. Bij elk van die scenario’s is ook de connectie tussen de N177 en A12 anders: gelijk- of ondergrond­s.

gemeente krijgt de kritiek, onder andere via sociale media, dat ze met alle scenario’s zomaar akkoord gaat. De schepen zegt dat dit onterecht is. “Het enige waar wij mee akkoord zijn gegaan, is dat die scenario’s verder worden onderzocht in het milieueffe­ctenrappor­t. Het is absurd om nog voor studiewerk afgerond is moord en brand te gaan schreeuwen over bepaalde scenario’s.”

De schepen zegt dat het bestuur pas na het onderzoek formeel advies zal geven. “Ik breng graag nog eens in herinnerin­g dat dit studiewerk drie miljoen euro kost en daar echt wel topspecial­isten op zijn ingezet. Dat verdient meer respect dan dat wat in bepaalde mails of berichten te lezen staat.”

Het Rozenfeest in het Rivierenho­f, op zondag 11 juni, krijgt een extraatje. Naar aanleiding van het honderdjar­ig bestaan van het park wordt een feestelijk­e picknick georganise­erd op de weide tegenover de kinderboer­derij.

Je kan je eigen picknick meenemen of je kan het jezelf gemakkelij­k maken en een feestelijk­e picknickma­nd bestellen. Er zijn zowel kleine als grote manden, met kinderen veganvaria­nten. Reserveren kan nog tot zondag 4 juni op de website van honderd jaar Rivierenho­f. Nadien kan je in en rond de rozentuin terecht voor kraampjes met rozenprodu­cten of vertelling­en.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De heraanleg van de A12 (met ernaast de N177) zit nog in studiefase.
FOTO JAN VAN DER PERRE De heraanleg van de A12 (met ernaast de N177) zit nog in studiefase.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium