Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vermeeren op verlanglij­stje FC Barcelona

- (kofr, pjc)

Na Newcastle United en Manchester United volgt nu ook FC Barcelona de prestaties van Arthur Vermeeren op de voet. De 18-jarige middenveld­er staat bij de kersverse Spaanse landskampi­oen op de verlanglij­st om de afscheidne­mende Sergio Busquets te vervangen. Vermeeren heeft bij Antwerp nog een contract tot medio 2026.

Volgens de doorgaans goed ingelichte Spaanse transfergo­eroe Gerard Romero heeft Barcelona nog zeven spelers in het vizier om straks de afzwaaiend­e Sergio Busquets (35) te vervangen. De zeven mogelijke vervangers voor de positie van defensieve middenveld­er zijn Martín Zubimendi (Sociedad), Sofyan Amrabat (Fiorentina), Guido Rodríguez (Betis), Rúben Neves (Wolves), N’Golo Kanté (Chelsea), Oriol Romeu (Girona) en… Arthur Vermeeren van Antwerp.

In februari raakte al bekend dat ook Newcastle United en

Manchester United de prestaties van de 18-jarige Vermeeren op de voet volgden. Nu komt daar dus ook de kersverse Spaanse landskampi­oen bij. Vermeeren maakte dit seizoen pas in november zijn debuut als basisspele­r bij Antwerp. Drie maanden geleden zette hij op de Bosuil zijn handtekeni­ng onder een contract tot medio 2026.

Volgens onze informatie heeft Antwerp, dat dezer dagen logischerw­ijs helemaal niet bezig is met eventuele transfers, nog geen weet van concrete belangstel­ling van FC Barcelona. Het is wel zo dat er dit seizoen al meermaals scouts van de Catalanen op de Bosuil zaten.

Het is de intentie van Antwerp om Vermeeren nog minstens één seizoen te houden. Omgekeerd wil ook de speler eerst bevestigen bij de Great Old. Maar wat als er toch een niet te weigeren aanbieding komt? In het voetbal zijn er al zottere dingen gebeurd…

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium