Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PATRICK GOOTS “Op de rechtsacht­er kies ik voor de

-

DOELMAN

“Ik denk dat heel België het op dit moment unaniem met me eens gaat zijn als ik voor de clean sheetkonin­g kies in doel. Jean Butez keept al een heel seizoen en dat zijn ondertusse­n al vijftig wedstrijde­n op een erg hoog niveau. In zijn eerste jaar bij Antwerp stond hij nog wat ter discussie en was er Beiranvand die zich mengde in de concurrent­iestrijd, maar nu is Butez meer dan ooit de onbetwiste titularis. Hij straalt vertrouwen uit en ook de supporters hebben vertrouwen in hun sluitstuk. Want dat is ooit anders geweest. En kijk, nu zit hij aan 27 clean sheets dit seizoen.”

“Anthony Moris speelt ook al twee jaar bijzonder sterk en is heel beslissend geweest voor Union. Chapeau ook voor het parcours dat hij al heeft afgelegd, maar Jean Butez steekt dit seizoen gewoon ver boven de rest uit.”

RECHTSACHT­ER

“Op de rechtsback moeten we Ritchie De Laet en Jelle Bataille in de weegschaal leggen met Bart Nieuwkoop en dan gaat mijn voorkeur toch uit naar de Nederlande­r. Elk seizoen is hij goed voor een handvol goals en assists en het is gewoon niet prettig om tegenover hem te staan. Verdedigen­d doet hij zijn werk, hij is geniepig als het moet, en in aanvallend opzicht is hij altijd mee.

Dan moet je als flankaanva­ller ook terug, hè! Eigenlijk is Nieuwkoop (27) gewoon de Ritchie De Laet (34) van enkele jaren geleden.”

“Ritchie heeft een mindere maand gehad en zat zelfs even op de bank, maar hij heeft zich daarna heel goed herpakt. Offensief kiest hij nu meer zijn momenten uit, al kan dat ook een richtlijn zijn van de coach, natuurlijk.”

CENTRALE DEFENSIE

“Hier kunnen we heel kort over zijn. Toby stond er meteen sinds zijn overgang naar België. Hij verdedigt enorm gedecideer­d en is onverzette­lijk. Je kan hem zelden op een foutje betrappen. Bovendien is hij enorm fit. Op zijn hamstringb­lessure na kon Van Bommel steeds op hem rekenen. Alderweire­ld is de sleutelfig­uur van Antwerp. En ook van mijn elftal.”

“Ik wil het centrale duo van Antwerp niet uiteentrek­ken, dus zet ik Willian Pacho naast Alderweire­ld. Christian Burgess komt net daarachter op de derde plaats. Diens kopbalster­kte is echt een wapen en het is een ‘rotzakje’ met wie ik een hele wedstrijd in de clinch zou liggen. Tegen hem zou ik niet graag spelen, maar dat geldt ook voor Pacho en Alderweire­ld. Dat vaste duo van Antwerp is zo complement­air! Pacho is voor een aanvaller als een muur waar je omheen moet. Dat hebben ze bij Frankfurt ook gezien en zijn prijskaart­je van 16 miljoen euro liegt er niet om.”

LINKSACHTE­R

“Antwerp zijnde zou ik eens naar hem informeren deze zomer en een poging doen om hem in te lijven. Want Loïc Lapoussin is gewoon een steengoede voetballer. Hij koppelt techniek aan veel loopvermog­en en een goed positiespe­l. Je zal hem ook niet snel een bal wild zien wegtrappen. Jelle Bataille heeft dit

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium