Gazet van Antwerpen Stad en Rand

STEVEN DILLIEN

Trekt met RSCA Futsal naar ex-club FT Antwerpen

- DRIES VAN THIELEN

Vanavond staat de eerste finaleweds­trijd tussen FT Antwerpen en RSCA Futsal op het programma. En het belooft een heksenkete­l te worden! Meer dan 1.000 supporters worden er in het Rooi verwacht. Steven Dillien (31, RSCA) weet maar al te goed waaraan hij zich kan verwachten. “Het klopt dat FT Antwerpen vroeger van Halle-Gooik (de voorganger van Anderlecht, red.)

kon winnen. Maar toen speelde ik wel nog voor Antwerpen”, grijnst de Wilrijkse goaltjesdi­ef.

Het is ondertusse­n twee jaar geleden dat je de deur achter je dichttrok bij FT Antwerpen en naar RSCA Futsal verkaste. Wordt het een blij weerzien?

“Zeker, het gaat echt heel plezant worden. Ik ken zeker nog vijf, zes jongens uit mijn periode daar. Het wordt voor en na de match een blij weerzien met een aantal oude vrienden. Tijdens de match zal het iets anders worden.”

“Ik hoopte zo hard dat FT Antwerpen zou doorgaan naar de finale. Het was spannend tegen Charleroi, ik was echt zo content dat Sababti de bal in de laatste minuut nog binnenknal­de.”

Sababti zegt dat jullie topfavorie­t zijn, maar dat FT Antwerpen de enige ploeg is die een kans maakt tegen RSCA. Wat denk jij?

“Dat klopt. FT Antwerpen is de enige ploeg in België die erin slaagde om de voorbije twee jaar punten van ons af te pakken (in november werd het 2-2, voor het overige won RSCA alle wedstrijde­n in België de voorbije twee jaar, red.). En ja, Antwerpen won ook van Halle-Gooik (2-1 in 2020, red.). Maar toen speelde ik zelf nog bij FT Antwerpen (lacht).”

Zijn jullie stilaan niet te groot aan het worden voor België? Jullie winnen alles: de beker hebben jullie al, nu staan jullie in de finale van de eindronde…

“Zeker niet. Er zijn nog altijd twee ploegen die bij ons in de buurt komen: Antwerpen en Charleroi. Tijdens zo’n finale kan het ook alle kanten uit. Bij FT Antwerpen hebben ze een heel vurige aanhang, dat kan ook altijd meespelen.”

Ook Europees worden jullie een naam om rekening mee te houden. Is het nog altijd een beetje balen dat jullie net naast brons grepen in de Champions League Final Four?

“De Final Four was waanzinnig, iets helemaal anders dan wat we in België gewoon zijn. Die zaal was fantastisc­h én je speelde tegen de top van de wereld. De eerste match tegen Sporting (7-1, red.) liep niet zoals gehoopt. En tegen Benfica zat er meer in. Maar ik onthoud vooral de manier waarop we daar geraakt zijn: wij hebben ervoor gezorgd dat Barcelona, dat vorig jaar nog de Final Four won, daar niet stond.”

Om prof te worden bij RSCA moest je wel stoppen op het veld. Mis je Lyra-Lierse, Turnhout of Sint-Lenaarts?

“Uiteraard mis ik dat. De combinatie veld - zaal was ideaal, maar best zwaar. In die periode werkte ik ook fulltime. Nu ben ik al twee jaar prof en leef ik dus al een hele tijd leven voor mijn sport. Dan ga ik niet klagen dat ik ben moeten stoppen met veldvoetba­l.”

“Trouwens, doordat we meestal op vrijdag spelen, kan ik tijdens het weekend al eens een wedstrijd meepikken bij een oude ploeg van mij. We hebben nog altijd een klikske met jongens van Hoogstrate­n, Zwarte Leeuw en Turnhout. En als ik ga zien, gaat dat meestal door tot in de late uurtjes (lacht).”

Laatste vraagje: je speelt quasi een thuismatch. Moet je dan eerst naar Anderlecht of mag je rechtstree­ks gaan?

“Tijdens het seizoen krijgen we wel wat jokers, maar tijdens de eindronde vertrekken we met zijn allen vanop de club. Dat is geen drama, maar ik zie wel een beetje op tegen de terugrit. Laten we hopen dat we dan iets te vieren hebben, hé (lacht).”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium