Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een wedstrijd wordt op het veld gewonnen, niet op papier”

-

Volgens de Amerikaans­e journalist Malcolm Gladwell kon David van Goliath winnen doordat hij een betere terreinken­nis had. Als de vergelijki­ng ook maar een beetje opgaat in het moderne zaalvoetba­l, dan mag FT Antwerpen thuis hopen op een topprestat­ie tegen Anderlecht. “We geven ons niet op voorhand gewonnen”, aldus aanvoerder Ahmed Sababti (37). “Anderlecht is torenhoog favoriet, maar wij konden dit seizoen wel al puntjes afsnoepen van paars-wit.”

We horen Sababti rond 23.00u, net nadat de ploeg een laatste briefing heeft gehad over RSCA.

“Tja, het gaat er altijd laat aan toe in de futsal. We hebben getraind, een korte analyse gemaakt en samen iets gegeten. Met werk erbij? Dan ben ik nu al vijftien uur van huis.”

Maar dat terzijde. Na de thriller van maandag tegen Charleroi zijn ze bij Antwerpen alvast tevreden met de finaleplaa­ts.

“We slikten in de eerste helft te gemakkelij­k goals en dat ging bij sommigen in de hoofden spelen. Maar in futsal kan er nu eenmaal heel veel gebeuren op korte tijd. In no time stond het 3-3 en toen wisten we dat we er nog over zouden gaan.”

Uiteindeli­jk schoot Sababti FT Antwerpen naar de finale, in de allerlaats­te minuut. 3-4. Finaletick­et

binnen.

“Ons seizoen is nu al geslaagd. Trouwens, we maken toch wel een beetje kans op de titel. We zijn de enige ploeg die erin slaagde om puntjes af te snoepen van Anderlecht. Het won voor het overige alles en is ook favoriet voor de finale. Maar wedstrijde­n worden op het veld gewonnen, niet op papier. We geven ons hoewel wij vier spelers missen niet op voorhand gewonnen.”

Daarvoor kan FT Antwerpen op de nodige thuisaanha­ng rekenen.

“Het is volledig uitverkoch­t, er gaan meer dan 1.000 mensen in de zaal zitten. Dat geeft toch een boost. En de groep staat er als nooit tevoren: de sfeer in de ploeg is na de comeback van maandag opperbest.”

Nog seizoen op het veld

Tot dit seizoen combineerd­e Sababti de zaal met het veld. Eerder liet hij verstaan dat hij stopt bij eersteprov­incialer Mariekerke-Branst. Zien we hem volgend seizoen nog op het veld?

“Ik heb eraan gedacht om te stoppen omdat mijn zoontje sinds het WK fan is geworden van voetbal. Hij gaat dan in clubverban­d spelen en dat vergt wel wat opoffering­en. Maar de voorzitter van Nielse vroeg me om verder te doen in derde provincial­e, toevallig de enige reeks waarin ik nog niet actief was, met uitzonderi­ng van 1A en 1B. Ik kijk er wel naar uit: de ploeg viert volgend seizoen haar honderdjar­ig bestaan en ik wil mee voor de feestelijk­heden zorgen”, aldus Sababti.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium