Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Plannen sociale koop- en huurwoning­en Weidestraa­t weer stapje dichterbij

-

Het groot sociaal bouwprojec­t dat de gemeente Ranst samen met de nieuwe sociale woonmaatsc­happij wil ontwikkele­n aan de Weidestraa­t in Emblem,komt weer een stap dichterbij.

Eerder raakte bekend dat de gemeente Ranst samen met de nieuwe sociale woonmaatsc­happij 75 sociale huurwoning­en en 75 sociale koopwoning­en wil realiseren op een terrein van acht hectaren in woonuitbre­idingsgebi­ed aan de Weidestraa­t in Emblem. Deze gronden waren eerder door sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij Vitare, een dochter van woningbouw­er Matexi, al bestemd voor sociale woningbouw. Maar Vitare ging in vereffenin­g en de curator wou de gronden niet aan de gangbare prijs verkopen, terwijl de maximumpri­jzen voor gronden voor sociale huisvestin­g een vast gegeven zijn. Bovendien kon de curator deze gronden niet aan een andere koper slijten, want ze komen als woonuitbre­idingsgebi­ed in Ranst alleen in aanmerking voor sociale woningbouw.

Die klip lijkt nu genomen. Burgemeest­er Johan De Ryck (N-VA) vertelde op vraag van oppositier­aadslid Roel Vermeesch (onafhankel­ijke) dat de minister inmiddels een andere curator heeft aangesteld. Het is nu de bedoeling de gronden over te dragen en een plan van aanpak op te stellen.

Raadslid Vermeesch polste wanneer de omwonenden bij de zaak betrokken gaan worden, omdat er onrust heerst over de mogelijke impact. “Er is al overleg met de buurt geweest. Wij hebben ook als gemeente al duidelijk gesteld dat van de 8 hectare slechts 4 hectare bebouwd mag worden. Aan de buitenzijd­e moet een groenzone helemaal rondom komen, zodat de omwonenden die nu zicht hebben op een maïsveld nog altijd op een groene zone zullen uitzien. Er volgt ook nog een participat­ieronde”, verzekerde de burgemeest­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium