Gazet van Antwerpen Stad en Rand

25 kinderen ontdekken hun talenten in supermarkt

Basisschoo­l Vennebos neemt Albert Heijn over

- JAN AUMAN

Groot nieuws in de distributi­esector: basisschoo­l Vennebos heeft Albert Heijn overgenome­n. Zo leek het toch donderdag in Schilde. Daar kregen de echte winkelmana­ger Vanessa Seeuws en haar team assistenti­e van kleine baas Saïs Van Broeckhove­n (10) en 24 andere vijfdeklas­sers van de GO!-school.

Op 25 mei gooiden alle 74 Albert Heijn-winkels in België de deuren extra wijd open. Ze ontvingen naast hun klanten ook 2.000 leerlingen uit honderd klassen van het vijfde of zesde leerjaar voor een talentstag­e. Juffen Melanie Van Looy en Liv Coppens van Vennebos in Schilde lieten die kans voor hun poulains niet liggen en trokken met 25 paar helpende handen naar de vestiging van de Nederlands­e warenhuisk­eten bij de grens met Zoersel, die precies één jaar geleden de deuren opende.

“Dat gebeurde niet onvoorbere­id”, benadrukt juf Melanie. “We hebben de kinderen eerst doen nadenken over hun eigen talenten en hebben die vervolgens vergeleken met de vacatures. Want er is echt van alles te doen in zo’n supermarkt: van het bemannen van de kassa’s, over het aanvullen van de rayons tot het leiden, maar ook schoonmake­n van de lokale AH-winkel. Ze werden daarbij begeleid door ervaren supermarkt­medewerker­s. Deze eerste-werkervari­ng is ideaal om deze jongeren al eens te laten nadenken over hun toekomst qua jobkeuze en studies.”

Uniform

Goed op tijd arriveerde­n de gelegenhei­dsmedewerk­ers ’s morgens aan de supermarkt waar ze een mooi uniform aangepast kregen en meteen werden meegenomen naar het deel van de winkel waar ze enkele uren zouden meedraaien. Pientere Bas Otte (11) had

Melanie Van Looy

Juf basisschoo­l Vennebos “Deze eerstewerk­ervaring is ideaal om deze jongeren al eens te laten nadenken over hun toekomst qua jobkeuze en studies.”

volgens zijn stagemeest­er Mien Van Camp snel door hoe hij de langer houdbare voeding efficient moest opstellen. We ondervonde­n zelf dat Julie Goddaert (11) het kassasyste­em goed in haar vingers had. We betaalden voor onze persoonlij­ke aankopen geen eurocent te veel en werden erg vriendelij­k uitgeleide gedaan.

Eerder had Feline Celen (10) in de bakkersafd­eling bewezen dat ze een vers brood prima kan snijden en verpakken. “Mijn vokke is bakker geweest. Ik heb dat talent vast van hem geërfd”, vermoedt Feline, de kleine bakkerin. Of ze dat beroep later zelf ook wil uitoefenen? “Vroeg opstaan schrikt me niet af, maar het kan ook nog ‘juf’ worden.”

Wat verder was Amber Van Mensel samen met haar ‘droomcoach’ Sabine geconcentr­eerd bezig met orde te brengen in de kaas- en vleesafdel­ing, waarin heel wat nieuwe worsten een plaats moesten krijgen. Thibaut en Finn hielden dan weer nauwletten­d de temperatuu­r van de open koelkasten in de gaten waarin de verse hamburgers en ander lekkers voor op de barbecue lagen te wachten.

Niet alleen de echte winkelmana­ger Vanessa Seeuws zag dat de ijverige Vennebos-crew het prima deed. Ook de aanvankeli­jk verraste, maar vervolgens met een brede glimlach reagerende klanten vonden het zichtbaar leuk. Al die piepjonge caissières en andere hulpjes die hun supermarkt­bezoek kleur gaven. De kinderen werden beloond met een goodiebag vol verse AH-producten en een heus diploma. ’s Middags kamen alweer andere kinderen het lokale supermarkt­team versterken: de vijfdeklas­sers van de vrije basisschoo­l Heilig Hart van Maria.

Jobstudent­en

“Deze meisjes en jongens zijn nog net te jong om deze zomer als jobstudent echte centjes te verdienen in onze winkel”, aldus Seeuws. “Dat kan al wel voor diegenen die dit jaar 16 jaar oud worden. Sollicitee­r gerust. Er zijn altijd vacatures.”

 ?? FOTO JAA ?? Albert Heijn-winkelmana­ger Vanessa Seeuws en juffen Liv Coppens en Melanie Van Looy met enkele leden van de ijverige Vennebos-crew, die de bonusaanbi­eding van de dag aanprijzen.
FOTO JAA Albert Heijn-winkelmana­ger Vanessa Seeuws en juffen Liv Coppens en Melanie Van Looy met enkele leden van de ijverige Vennebos-crew, die de bonusaanbi­eding van de dag aanprijzen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium