Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Werkstraf voor doorspelen adressen aan drugsmilie­u

-

Een loketbedie­nde van de Stad Antwerpen, die op vraag van een vriend adressen opzocht in het rijksregis­ter, is donderdag veroordeel­d tot een werkstraf. Via een tussenpers­oon gingen de opgezochte gegevens naar de bekende drugscrimi­neel ‘De Algerijn’, die geen bijkomende straf kreeg.

De feiten kwamen aan het licht tijdens het onderzoek naar de gekraakte berichtend­ienst Sky ECC. Uit onderschep­te communicat­ie van een groepschat met drie deelnemers bleek dat een medewerkst­er van de stad Antwerpen benaderd was om de adresgegev­ens van vier personen op te zoeken in het rijksregis­ter. Jorida P. zou daarvoor 1250 euro krijgen, geld dat ze volgens haar advocaat Jos Vander Velpen nooit heeft ontvangen.

Securityme­dewerkers

Jorida P. speelde de informatie door aan haar jeugdvrien­d Bajram L. Hij handelde in opdracht van zijn crimineel Muslim I., die hem 350 euro per opgezochte naam had geboden. Muslim I. kon gekoppeld worden aan de schuilnaam ‘Roberto’ uit de groepschat. Hij trad als tussenpers­oon op voor Mohamed Reda C. alias ‘De Algerijn’, die schuilging achter de Sky ECC-naam ‘Hors la Loi’. De adressen die opgezocht werden, waren die van securityme­dewerkers in de haven.

Loketbedie­nde P. werd donderdag veroordeel­d tot een werkstraf van 120 uur, tussenpers­oon Bajram L. kreeg 240 uur werkstraf. Muslim I. en ‘De Algerijn’ kwamen er zonder bijkomende straf van af. De rechtbank oordeelde dat de opzoekinge­n in eenzelfde misdadig opzet kaderden als die van een zaak rond aanslagen in het drugsmilie­u waarin de mannen al veroordeel­d werden in januari van dit jaar. Daarin kreeg I. vijf jaar cel en werd ‘De Algerijn’ tot acht jaar veroordeel­d De beklaagden worden wel allemaal voor vijf jaar uit hun rechten ontzet. Een vijfde man die mee terecht stond werd vrijgespro­ken.

‘De Algerijn’, die al geruime tijd in het buitenland verblijft, werd de afgelopen maanden in verschille­nde Sky ECC-zaken eerder al veroordeel­d tot opgeteld negentien jaar cel. Zijn advocaat, mr. Sam Vlaminck, tekende beroep aan tegen drie van die veroordeli­ngen. Die dossiers zullen volgens Vlaminck voor het hof van beroep samengevoe­gd worden en als één zaak behandeld worden, omdat de feiten in dezelfde tijdsperio­de door dezelfde organisati­e gepleegd werden.

TREKKING VAN 25 MEI 2023

Winnende nummers: 7 2 3 3 4 5

Jackpot reeks van 6 cijfers reeks van 5 cijfers reeks van 4 cijfers reeks van 3 cijfers reeks van 2 cijfers 1 cijfer Sterrenbee­ld

0

0

0

2 25 211 2.251 975 met met met met met met met met

Jackpot 26/5/2023: €400.000

€0 €20.000 €2.000 €200 €20 €5 €2 €1,5

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium