Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Een samenwerki­ng, véél optredens en een bevalling

De drukke agenda van The Starlings, die ook nieuwe single hebben met Ozark Henry Your Spell Under

- WOUT DESMYTERE

Twee weken nadat Tom Dice (33) en Kato Callebaut (31) lieten weten dat ze een kindje verwachten, pakken ze als The Starlings uit met een nieuwe single. Op

krijgen ze gezelschap van Ozark Henry.

Al enkele weken tastten de fans van The Starlings in het duister. Dat er nieuwe muziek zat aan te komen, wisten ze wel. Maar er was ook sprake van een special guest. Donderdago­chtend viel het doek. Op het kraakverse Under Your Spell hoor je na amper tien seconden al het herkenbare stemgeluid van Ozark Henry.

Het zaadje werd geplant toen ze vorig jaar I’m Your Sacrifice – origineel een nummer van die laatste – als trio zongen in Zomerhit.

“Daar hebben we ontdekt dat Piet (Goddaer, zoals Ozark Henry echt heet, red.) en ik zowat hetzelfde karakter hebben”, zegt Dice. “Backstage zochten we allebei de rust op. Zo zijn we aan de praat geraakt en al snel spraken we af om samen een nummer te maken.”

Een primeur voor het duo en het ging verrassend vlot. “Ik denk dat de song in nog geen drie uur klaar was. De rest van de dag hebben we op café gezeten (lacht).”

“Het is een nummer over het moment waarop je de slechte kantjes ontdekt van iemand die je graag ziet”, vult Callebaut aan. “Een partner, een vriend … iemand die de wereld voor je betekent, maar je manipuleer­t en tegen je liegt. Als je met Ozark Henry de studio induikt, is het volgens mij onmogelijk om met een rechttoe rechtaan liefdeslie­dje naar buiten te komen.”

Andere vibe

Desondanks is het wel een energiek, poppy nummer geworden. “Het publiek heeft ons leren kennen door onze ballads, maar sinds het schrijven van onze tweede plaat voelen we dat we in een andere vibe zitten”, gaat ze verder. “Ook als we optreden vind ik uptempo-nummers de leukste om te doen, omdat je dan je publiek écht kan meetrekken. Het is leuk om nu verder uit te zoeken hoe we die lijn kunnen doortrekke­n in nieuwe songs. Wat niet betekent dat we de ballads afgezworen hebben, dat blijft een belangrijk deel van ons oeuvre. Maar nu de zomer voor de deur staat, leek dit een juiste keuze.”

Een popsong met een catchy refrein, uitgebrach­t vlak voor de zomer. Doet het duo dit jaar een gooi naar een plaatsje op het erepodium van Zomerhit? “Het is geen einddoel”, zegt Dice. “We zijn niet bij Ozark Henry binnengest­apt om de nieuwe zomerhit te schrijven. Ik denk wel dat dit kan aanslaan, maar dat ben je nooit 100% zeker. Maar als we genomineer­d worden, zijn we er graag bij.”

Sowieso oogt de agenda van The Starlings goed gevuld. De komende maanden staan een rist openluchtc­oncerten gepland – waarvan een aantal hopelijk met Ozark Henry –, in het najaar trekken ze naar de theaters. “En ergens daartussen moet er nog een bevalling plaatsvind­en”, zeggen ze met een glimlach. Twee weken geleden maakte het koppel bekend dat ze een kindje verwachten. Voor wanneer de bevalling is uitgereken­d, houden ze liever nog even voor zichzelf.

Geen onrust

“Ik kreeg al een aantal paniekerig­e reacties van fans”, zegt

Callebaut. “Die optredens daar en daar gaan toch nog door, hè? Wees gerust, we blijven zo lang mogelijk optreden. Het is nog voor dit jaar, maar sowieso niet voor volgende week (lacht). Doorgaans zijn we erg open naar ons publiek, maar dit willen we héél dicht bij ons houden.” “Het draait echt niet om geheimdoen­erij”, zegt Dice. “En er is al helemaal geen sprake van onrust.” Vorig jaar vertelde het koppel immers openhartig dat ze, kort na hun huwelijk, een miskraam te verwerken kregen. “Maar wij zijn geen doemdenker­s. Alles gaat goed en we zijn met ons tweetjes volop aan het genieten. Oprecht waar: we staan dezer dagen steevast op met een glimlach.”

 ?? FOTO RR ?? Tom Dice (links) en Kato Callebout zijn enthousias­t over hun nummer met Ozark Henry (rechts). “Het schrijven ging verrassend vlot.”
FOTO RR Tom Dice (links) en Kato Callebout zijn enthousias­t over hun nummer met Ozark Henry (rechts). “Het schrijven ging verrassend vlot.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium