Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Transfer als we kampioen worden? Pas na laatste match tegen Genk beslis ik over mijn toekomst”

- (havg)

Jean Butez zou zondag graag voor de tweede keer zijn netten schoonhoud­en in deze Champions’ Play-offs. Dan heeft Antwerp FC aan één goaltje genoeg voor de zege. “Vertrekken met een titel zou mooi zijn, maar ik zie me hier ook nog mooie jaren beleven.”

Voor de zesde keer dit seizoen kruisen Antwerp en Jean Butez de degens met Union. De Great Old won de laatste twee onderlinge duels: de terugmatch in de Beker van België en de opener van de play-offs in het Brusselse. “Dat kan een psychologi­sch voordeel zijn in de aanloop naar de match, maar dat vervalt eens je in de trance van de wedstrijd zit. We genieten vooral van het thuisvoord­eel door onze geweldige fans”, aldus Butez, die zich aan een gespannen wedstrijd verwacht tussen twee ploegen die de fysieke duels niet schuwen. “Het zou weleens een gesloten wedstrijd kunnen worden, waarin details het verschil zullen maken.”

Union deed vorig jaar al ervaring op in de titelstrij­d, terwijl Antwerp anonieme playoffs speelde. “Of dat een voordeel is voor Union? Wij hebben onlangs toch de bekerfinal­e gespeeld. Zondag is voor mij ook een finale. Het verschil met vorig seizoen is dat er met bijvoorbee­ld Toby Alderweire­ld en Vincent Janssen erg kwaliteits­volle spelers zijn bijgekomen, die ons meer stabilitei­t en ervaring geven. Daardoor slikken we ook een pak minder tegendoelp­unten dan vorig jaar.”

Butez hield dit seizoen in 50 wedstrijde­n al 27 keer de nul. In de laatste drie matchen moest hij zich wel vijf keer omdraaien. “Tegengoals horen er nu eenmaal bij. We hebben al een ongeloofli­jke reeks neergezet, maar misschien is er nu wat fatigue collective. Maar als je dan ziet hoe we het thuis tegen Club Brugge hebben rechtgezet… En dat bij een dubbele achterstan­d, een situatie waar we dit seizoen weinig ervaring mee hebben.”

Butez blaast enkele dagen na de laatste competitie­match tegen Genk 28 kaarsjes uit. Voor hem het ideale moment om over zijn toekomst na te denken, want in de Franstalig­e pers liet de doelman optekenen dat hij een stap hogerop wel ziet zitten. “Of het ideaal zou zijn om te vertrekken met een titel? We hebben er toch al een”, lachte Butez, verwijzend naar de bekerwinst. “De ambitie om te vertrekken is er, inderdaad, maar ik zie me hier ook nog enkele mooie jaren beleven. Mijn focus ligt nu op de titel en pas na de wedstrijd tegen Genk ga ik over mijn toekomst beslissen.” Misschien houdt de Champions League hem nog wel op de Bosuil.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium