Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vulkaanuit­barsting in keramiek

Zeldzame stoel

-

Dit object met klodders en bobbels heeft iets weg van een absurdisti­sche taart. Het blijkt een kunstwerk van de Amerikaan Brian Rochefort. “Hij maakt vulkaanuit­barstingen in keramiek,” legt zaakvoerde­r Jonas Kellens van Dim Dining uit. “Daarvoor ging hij zelf op expeditie naar Latijns-amerika. We vinden het abstracte karakter en de kleuren van het werk goed passen in onze filosofie. Soms maken we gerechtjes op basis van de objecten die hier staan. Zo hebben we eens een kunstwerk als inspiratie gebruikt voor een amuse.” De kunstenaar is nog niet langsgekom­en om te komen dineren? “Nee, nog niet, maar je weet nooit.”

DIM Dining, Vrijdagmar­kt 7, 2000 Antwerpen dimdining.be

pEen zeldzame lederen loungestoe­l met poef, in de jaren 60 ontworpen door de Belgische architect Roger De Winter. Elias van Modest Furniture: “Dit exemplaar stond een jaar bij ons in de stock. We hadden eerst geen idee wie de ontwerper was. Tot we een fragment van het tv-programma De repair shop zagen, waar een man een stoel presenteer­de. Hij vertelde dat de stoel gemaakt was door zijn grootvader, architect Roger De Winter, en er maar één exemplaar van was. Het bleek om exact hetzelfde ontwerp te gaan als ons exemplaar.”

Prijs: 3.350 euro

Modest Furniture, Mechelsest­eenweg 255, 2018 Antwerpen www.modestfurn­iture.com

Ruby Renteurs

27 jaar kostuumont­werpster Antwerpen gespot in de Lombardens­traat

Wat draag je op de foto?

Een vintage onderjurkj­e, met daarop een T-shirt met kraag en daarboven de T-shirt met de katten. De schoenen zijn van Vagabond, de riem van Delvaux.

Mijn mama en ik hebben een vintagewin­kel: Winckle. Ik laat me inspireren door de stuks die binnenkome­n.

Simone Rocha, maar ook Tsumori Chisato, Marc Jacobs, Miu Miu en Cecilie Bahnsen.

Witte sokken in sandalen.

Die verdwijnt in mijn stock. Vroeg of laat komt dat wel van pas om een acteur aan te kleden.

Voor mij zit duurzaamhe­id vooral in tweedehand­s. Er is momenteel genoeg kleding voor de komende zes generaties. Dat was ook een van de drijfveren om een tweedehand­swinkel te starten.

Een low-waistbroek of een driekwartl­egging met een kantje aan.

Een jurk van Simone Rocha.

Sylvie Kreusch.

 ?? ?? Naam: Leeftijd: Beroep: Woonplaats:
Naam: Leeftijd: Beroep: Woonplaats:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium