Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BAR TIKILA Lili

BLACK SMOKE Brisket Mary

-

Bar Tikila dankt zijn naam aan de sterke drank tequila. “Momenteel hebben we veertig soorten tequila en tien soorten mezcal in huis”, zegt Christof Roes. “Ze worden gebruikt voor een aantal klassieke cocktails, maar vooral ook voor onze eigen creaties, zoals de Mezcal Sour en de Smoky Paloma.”

Ook de Lili, de huisdrank, is gemaakt op basis van het Mexicaanse distillaat. “De Lili komt voort uit onze formule Good Shot, Bad Shot. Die bestaat uit een shot tequila, gevolgd door een shot op basis van munt, ananas, koriander, limoensap en siroop. Dat concept werd zo populair dat we van het tweede shotje een volwaardig­e aperitief hebben gemaakt. We hebben er nog tequila, poedersuik­er, een gedroogde limoen en een beetje rood fruit aan toegevoegd. Voor wie de Lili alcoholvri­j wil proeven, maken we hem zonder tequila.”

August Michielsst­raat 2, 2000 Antwerpen, ma-do: 16-00u, vrij: 16-02u, za: 15-02u, zon: 15-00u, www.bar-tikila.be

Boomgaards­traat 1, 2018 Antwerpen, woe-do: 16-00u, vrij: 16-01u, za-zo: 12-00u www.blacksmoke.be

Lunchen, dineren of gewoon genieten van het panorama: het kan in de rooftopbar van barbecuere­staurant Black Smoke. “Die bevindt zich 23 meter boven de begane grond”, zegt Jonathan Scheerlinc­k. “Het is de ideale plek voor een cocktail of een biertje, terwijl je uitkijkt over de skyline van Antwerpen.”

Een opvallende naam op de kaart is The Smoked Horse’s Neck. “We combineren de Jim Beam Kentucky Straight Bourbon met een kruidige gingerale en gebrande gembersiro­op met Angosturab­itters. Resultaat: een perfecte ‘limonade’ voor volwassene­n.”

Al kan er maar eentje de aperitief van het huis zijn: de Brisket Mary, gemaakt met wodka en een kleine hoeveelhei­d vet van de gerookte beef-brisket. “We kruiden hem verder met verse limoen, huisgemaak­te lime cordial, gekruid tomatensap en geroosterd­e sesamzaadj­es.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium