Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Thomas met 26 seconden voorsprong naar tijdrit

-

De Giro geeft zoals verwacht pas zijn geheimen prijs in de slottijdri­t. Op Tre Cime de Lavaredo is die alleen maar spannender geworden, want Primoz Roglic pakte drie seconden terug op Geraint Thomas. De Brit kon een eerste versnellin­g nog wel vlot beantwoord­en, maar raakte het wiel kwijt toen Roglic in het zicht van de meet opnieuw aanging. “Ik dacht even Ah ja”, aldus Thomas. “Maar op die steile aankomst moet je echt blijven trappen tot het einde. Blimey, dacht ik. Ik moet er echt wel weer naar toe.”

Bij Jumbo - Visma waren ze blij met de uitkomst van etappe negentien. Ze hebben er zich bij neergelegd dat de twee topfavorie­ten in niveau heel dicht bij elkaar liggen. In dat opzicht vond ploegleide­r Marc Reef het wel jammer dat Roglic aan de meet net niet meer voorbij Magnus Cort geraakte, die als overlever van de vroege vlucht als derde binnenkwam. “Anders pakt hij nog eens vier bonussecon­den.”

Het is onmogelijk te zeggen wie vandaag met de beste papieren naar de tijdrit gaat. “De tijdrit wordt een gevecht van man-tegen-man”, aldus Reef. “Een aantal jongens kon de voorbije dagen toch meer in de wielen rijden. Wij zijn ervan overtuigd dat een strijd van man tegen man Primoz het beste ligt.”

Thomas wilde zich niet uitspreken over wie in de tijdrit nu precies de beste papieren heeft.

“Laat ik zeggen dat de tijdrit mij zeker beter ligt dan de laatste 500 meter vandaag.” De ritzege ging gisteren overigens naar Santiago Buitraga (Bahrain Victorious), die op zijn 23ste al twee Giroritten op zijn naam heeft. Vorig jaar was hij nog de beste in Lavarone.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium