Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Wat vind jij van de uitspraak in de zaak-sanda Dia?

-

Gevangenis niet beter

Het is niet aan ons om hierover te oordelen. Tijdens een werkstraf kunnen ze een beetje nadenken over wat ze fout gedaan hebben. Een verblijf in de gevangenis maakt hen ook niet beter.

WIM VANDEZANDE, DIEGEM

Druk gezet

Opnieuw het zoveelste bewijs dat er hier alleen rekening wordt gehouden met de daders en niet met het slachtoffe­r (of achterblij­vers). Er is zoveel tijd gepasseerd dat er voldoende gelobbyd kon worden met het gekende resultaat. En dan mag er niet gezegd worden dat de ouders van deze fils à papa de nodige druk hebben gezet. RAYMOND JACOBS, ZOERSEL

Schuldig verzuim

Ik vind het erg pijnlijk dat niemand schuldig is bevonden aan ‘schuldig verzuim’. Zo heeft dit vonnis vrij spel aan mensontere­nde dooprituel­en. Minstens een voorwaarde­lijke veroordeli­ng en vermelding op het strafblad zou correcter zijn. Een rechter mag in zijn vonnis of arrest geen rekening houden met wat de publieke opinie denkt. Alleen de voorgelegd­e feiten zijn van belang.

ANDRE WOLPUT, TURNHOUT

Controle

Naar mijn mening neigt deze uitspraak naar klassenjus­titie. Behoud van blanco strafregis­ter zou dit alleen maar bevestigen. En wie gaat er controlere­n of de Reuzegomme­rs effectief en dus niet alleen op papier hun werkstraf uitvoeren? Mij ga je dan niet vertellen dat hier geen inmenging in ons rechtssyst­eem is geweest dat veronderst­eld wordt onafhankel­ijk te zijn. HERMAN KEYAERTS, STERREBEEK

Kon veel erger

De Reuzegomme­rs komen er, naar mijn gevoel, goed van af. Het had veel erger gekund. Temeer omdat justitie deze zaak rond Sanda Dia zo lang heeft laten aanslepen. Geen gevangenis­straf dus waar de Reuzegomme­rs zo bang voor waren. Het valt eens te meer op dat justitie deze keer niet heeft gefaald en dat een goede advocaat onontbeerl­ijk is. Ik veronderst­el dat niemand de dood van Sanda Dia heeft gewild of beter dat ze met een moord op het geweten moeten verder leven. Eind goed, al goed, zou ik durven zeggen.

EDDY WOLFS, TREMELO

Schandelij­k

Ze zijn er veel te gemakkelij­k vanaf gekomen. Een gevangenis­straf was zeker op zijn plaats geweest. Alleen maar een werkstraf van een paar weken en een kleine geldboete is schandelij­k. Ze wisten donders goed waar ze destijds mee bezig waren.

ANKIE VAN DE VEN, LOMMEL

Waardige familie

Ik vind de straffen lichter dan ik gewenst had. Voor het overige wens ik vooral de familie van Sanda heel veel sterkte toe. De famemesvan­tstad: milie heeft zich tijdens het proces heel waardig opgesteld. Dat verdient al mijn waardering en lof. Ik bid voor Sanda. Dat is mijn plicht als katholiek en meevoelend christen.

PIETER DE TAVERNIER, ROOSENDAAL

 ?? FOTO RR ?? Sanda Dia.
FOTO RR Sanda Dia.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium