Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lidl shirtspons­or

-

De 3X3 Lions openden het WK in het mooie decor van de Rathauspla­tz in de Oostenrijk­se hoofdstad Wenen met een 1 op 2. “We dromen van een medaille, maar daarvoor moeten we eerst donderdag in de laatste twee groepsweds­trijden onze kwalificat­ie nog veiligstel­len”, stelt Dennis ‘The Menace’ Donkor, de Antwerpse uitblinker van de Lions.

Ook op dit WK 3X3 is het Antwerpen boven in de selectie van de Lions. Drie spelers - Dennis Donkor, Caspar Augustijne­n en Bryan De Valck - zijn van TOPdesk Antwerp, en Thibaut ‘Must See TV’ Vervoort is ex-Team Antwerp en dit seizoen aan de slag bij het Chinese Futian. Bondscoach is Sinjoor Steve Ibens.

De eerste groepsweds­trijd in poule C leverde een knappe 21-18-zege op van de 3X3 Lions, nummer zes van de wereld, tegen Israël (FIBA 16), met tien punten - waaronder vier tweepunter­s - van Dennis Donkor.

In de tweede partij moest de Belgische ploeg aan de slag tegen wereldmach­t Litouwen (FIBA 3). Na een nagelbijte­r verloren Thibaut Vervoort en zijn ploegmaats uiteindeli­jk met 22-18. “Toch een goede start van het WK”, vond bondscoach Ibens. “We blijven op schema voor kwalificat­ie. Donderdag moeten we in de resterende groepsweds­trijden proberen te winnen van Polen (FIBA 14) en Puerto Rico (FIBA 17).”

Van de vier poules van vijf zijn de groepswinn­aars geplaatst voor de kwartfinal­e. De nummers 2 en 3 spelen een play-in, waarvan de winnaars ook geplaatst zijn voor de kwartfinal­e. De nummers 4 en 5 zijn uitgeschak­eld. Zaterdag worden de play-ins en kwartfinal­es afgewerkt, zondag de halve finales, de partij om brons en de finale.

De 3X3 Lions werden op de Olympische Spelen in Tokio vierde en misten op het WK vorig jaar in Antwerpen ook net een bronzen medaille. Na dit WK gaan de Lions op zoek naar kwalificat­ie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs en zijn er de European Games in het Poolse Krakau (21 juni-2 juli) en het EK in Jeruzalem (5-7 september).

Supermarkt­keten Lidl prijkt vanaf de Tourstart op de shirts van TrekSegafr­edo. Het neemt daar de fakkel over als hoofdspons­or van de ploeg van onder anderen Jasper Stuyven en Mads Pedersen. Vanaf 1 juli gaat het team naar de naam Lidl-Trek luisteren.

 ?? FOTO FIBA.COM ?? Augustijne­n ziet Lavy scoren voor Israel.
FOTO FIBA.COM Augustijne­n ziet Lavy scoren voor Israel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium