Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grenzeloos brengt De Romeo’s, Pat Krimson en Sergio naar Bar Brial

-

Bar Brial aan het Fort 4 van Mortsel ontvangt zaterdag de tweede editie van het inclusief festival Grenzeloos. “Ook mensen met een verstandel­ijk beperking verdienen een mooi festival”, zegt Robbe Verbeek.

Vijf studenten van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen organiseer­den Grenzeloos vorig jaar voor de eerste keer. “Het was onze bachelorpr­oef tijdens ons laatste jaar van de opleiding event- en projectman­agement. Iedereen van onze groep heeft een band met een persoon met een verstandel­ijke beperking. De voldoening die we van deze doelgroep hebben gekregen bij ons eerste festival was zo groot dat we snel hebben beslist om Grenzeloos verder te zetten”, zegt Robbe.

Naar Mortsel

Hij organiseer­de het evenement samen met Robbe De Vos, Kaat Van den Bergh, Laura Marie Cooreman en Alici Bleyswijck. In 2022 was dat nog in Lier, nu verhuizen ze Grenzeloos naar Bar Brial in Mortsel. “Het terrein van Bar Brial is nog beter toegankeli­jk voor rolstoelge­bruikers. Het is ook groter dan vorig jaar, waardoor we tot duizend bezoekers kunnen verwelkome­n. Onze eerste editie was goed voor zevenhonde­rd gasten. We willen zaterdag minstens evenveel, en liefst meer, mensen over de vloer krijgen.”

Grenzeloos is een inclusief festival waar iedereen welkom is, dus ook de familie, begeleider­s en de sympathisa­nten van de doelgroep, of toevallige voorbijgan­gers. Samen kunnen ze genieten van een dag vol muziek, animatie en hapjes. “Op de grasvlakte naast de hangar van Bar Brial staat het ontdekking­sdorp. Daar stellen vereniging­en en organisati­es diensten of producten voor onze doelgroep voor. De Kompanie, Kazou en de makers van het boek Onbeperkt Koken zullen er bijvoorbee­ld aanwezig zijn. Bij de Decathlon Dare Arena is er animatie, zoals boogschiet­en, kubb spelen en airbrush tattoos plaatsen. Ook serveren we paella, hotdogs en ijsjes. Het podium staat achteraan de hangar.” Daar treden onder andere dj Rex, Sergio,

Pat Krimson, Born 4 Dance en De Romeo’s op.

Het volledige programma staat op de website van Grenzeloos, waar eveneens tickets gereservee­rd kunnen worden. Ook aan de kassa kunnen kaarten aan 10 euro per stuk worden gekocht.

 ?? FOTO RR ?? Kaat Van den Bergh, Robbe Verbeek, Alici Bleyswijck en Robbe de Vos maken van hun schoolproj­ect een blijvend festival.
FOTO RR Kaat Van den Bergh, Robbe Verbeek, Alici Bleyswijck en Robbe de Vos maken van hun schoolproj­ect een blijvend festival.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium